19 C
Kotor

Slušaj online radio

Lepetane – Fešta od ribe i vina za gušte…

Fešta od ribe i vina u organizaciji Mjesne zajednice Lepetane održana je u petak po četvrti put, u ovom malom bokeljskom mjestu, pod pokroviteljstvom Opštine Tivat.

Za dobru zabavu pobrinula se GPD Tivat, Neda Ukraden i Rili.

Potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković, kazao je da su ove fešte nešto uz šta se odrastalo i pokazuju najbolje život uz more.

Fešta – Lepetane

“Treba odati priznanje Mjesnim zajednicama jer smo svjesni sa kolikim budžetima raspolažu. Ulaže se veliki trud kako bi se ovo malo bokeške duše sačuvalo. Ovo predstavlja nešto što treba da živi, ovaj entuzijazam Lepetana treba biti zvijezda vodilja. Nema ljepše fešte od bokeške. Najveća zahvalnost ženama koje su po vrućini parićale ribu kako bi bila spremna za večeras. Ovoliki broj pokazuje da ste svi prepoznali autentičnost bokeške duše. Sve pohvale za organizaciju” – kazao je Petković.

Fešta – Lepetane

Brojne posjetioce pozdravio je predsjednik MZ Lepetane, Đuro Grubišić, koji je kazao da svake godine feštu posjećuje sve veći broj turista i mještana.

“Večeras je pripremljeno oko 450 kilograma ribe i skoro još toliko vina i rakije. Ova fešta ima i humanitarni karakter, pa svi koji su mislili da utroše nešto, mogu ostaviti u kutiji koja je namijenjena za Dnevni centar” – poručio je Grubišić.

Fešta – Lepetane

Osim Nede Ukraden i Rilija feštu su muzički obojili članovi Glazbeno prosvjetnog društva Tivat koji su doplovili su brodom, napravili đir kroz Lepetane i stigli na Mulo Veselina gdje su svojim nastupom označili početak fešte.

Najčitanije