20 C
Kotor

Slušaj online radio

Luka preuzeta, počele pripreme za liniju Budva – Dubrovnik

Budva – foto Boka News

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom operativno je juče preuzelo Luku Budva, nakon čega je praktično poslije 20 godina ta gradska marina ponovo vraćena pod kontrolu države.

U Morskom dobru, odmah su počeli sa uređenjem Luke kako bi bila spremna do 29. juna, kada startuje brodska linija Budva-Dubrovnik.

Ta brodska linija biće aktivna u periodu ljetnje turističke sezone, zaključno sa 1. oktobrom, a planirano plovilo je kapaciteta do 250 putnika. Treba očekivati da karta u jednom smjeru košta 55, a povratna 69 eura, dok će vrijeme trajanja plovidbe iznositi oko dva sata.

Iz Morskog dobra su kazali da će samo od ove brodske linije prihodovati više sredstava nego što je bivši zakupac plaćao za čitavu Luku Budva.

“S obzirom na to da Javno preduzeće nije profitabilna firma, to će sva sredstva koja se prihoduju reinvestirati u Luku Budva, kako u proširenje kapaciteta, tako i u povećanje kvaliteta infrastrukture i usluga. Kako smo zaokružili uspješnu priču sa trajektnom linijom Kamenari-Lepetane, to smo sigurni da ćemo i ovaj projekat realizovati na zadovoljstvo svih građana, u zadatim rokovima”, naveli su ranije iz preduzeća.

Već juče je počelo sa uređenjem prostora u dijelu Luke koji je u dogovoru sa budućim operaterom, kompanijom “Kompas”, preciziran za ukrcaj i iskrcaj putnika.

Radnici doskorašnjeg korisnika Luke Budve, kompanije “Dukley Marina” moći će da nastave rad, jer kako je rečeno u Morskom dobru, njima će tokom naredne sedmice biti ponuđeno da postanu radnici tog javnog preduzeća.

/V.L./

Izvor:Vijesti

Najčitanije