24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay – proslava Dana državnosti, koncert, bazar crnogorskih proizvoda

Luštica Bay – proslava Dana državnosti, koncert, bazar crnogorskih proizvoda
Luštica bay – foto

Koncert sopranistkinje Aleksandre Vojvodić Jovović povodom proslave 13. jula



Muzičko-scenskim performansom Antivari Musica sopranistkinje Aleksandre Vojvodić Jovović u Amfiteatru u Marina naselju, u 21:00h i bazarom crnogorskih proizvoda na Luštica Bay promenadi i biće obilježen jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Crne Gore – Dan državnosti, 13. jul.

Mr Aleksandra Vojvodić Jovović, je magistrirala jsolo pjevanje  u klasi mr  Aleksandre Ristić i iza sebe ima veliki broj nastupa i solističkih koncerata u Crnoj Gori. Od onih u inostranstvu izdvaja koncerte u  Moskvi gdje prvi put izvodi koncert crnogorskih solo pjesama i arija iz opera koje su pisane na temu Crne Gore. Zatim je pozvana da na međunarodnom takmičenju u,, V.A.Lemesev” u Moskvi bude  u žiriju sa eminentnim operskim umjetnicima Rusije. Tom prilikom je održala masterklas i nastupila  u koncertnoj  sali,,Pavla Slobodkina,,na Arbatu

U njenoj soprano biografiji ispisani su koncerti na Expo-u u Milanu, Rimu. Istanbulu, Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu, Ljubljani, Beogradu, Podgorici, Nikšiću, Budvi i Baru.

Sarađiivala je sa poznatim ansamblima – Simfonijskim orkestrom Crne Gore pod dirigentskom palicom poznatog operskog dirigenta Miroslava Homena, Reviskimi Mediteranskim orkestrom Radovana Papovića sa kojim je imala seriju koncerata po Crnoj Gori. Scenu je dijelila sa mnogim prvacima opera iz regiona.

Snimila je CD pod nazivom Korijeni sa crnogorskim pjesmama obradjenim u new age stilu obrada džez pijaniste i kompozitora Vladimira Maraša, koje je takođe i ekranizovala.

Sa kolegom  Aleksandram Basarabom  je uradila obrade crnogorskih pjesama za glas, klavir i flautu koje je izvodila sa triom Gracije. Kao krunu diskografskog rada snima pjesmu ISKRA VJEČNOG PLAMENA čiju muziku potpisuje Slaven Knezović.

Najčitanije