17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Marina Bar sprema plato za suve vezove

Marina Bar sprema plato za suve vezove
Marina Bar – foto Boka News

Kompanija “Muriz” izabrana je kao izvođač radova na sanaciji platoa u Marini Bar, čime ova državna kompanija planira da proširi postojeći i obezbijedi dodatni prostor za suve vezove.

Suvi vez služi za smještaj broda na kopnu, na otvorenom ili zatvorenom prostoru.

Ovaj plato u Marini Bar je i ranije služio za smještaj plovila, ali se morao očistiti od smeća, nasuti jalovinom, tamponom i izravnati, dok je trenutno završena prva faza radova dok će njihova ukupna vrijednost, biće poznata tek po završetku posla.

To su “Vijestima” kazali iz Marine i Ministarstva pomorstva.

Početak radova je pratilo skupljanje ogromnih količina otpada koji se decenijama odlagao na predmetnoj lokaciji.

Izvođač radova je prije roka uspio da kompletan posao vezan za prvu fazu privede kraju.

Naglašavamo da uređenje mora pratiti i odgovarajući video nadzor i tehničko-fizička zaštita 24/7 koja bi osigurala sigurnost plovila-istakli su iz ovog resora i naglasili da je sanirana površina od 5.000 kvadratnih metara, te da je planirano da se i dio prema svetioniku očisti i uredi na isti način.

Dodali su da postoji ideja da se vlasnicima brodova omogući povoljnije plaćanje suvog veza, kako bi Marina bila što konkurentnija na tržištu.

Istakli su i da je za suve vezove do sada stigao veliki broj zahtjeva, što pokazuje zašto daje potvrdu da će sanacija terena biti izuzetan poduhvat.

Najčitanije