19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Markoviću zlato u Opatiji

Ilija Marković
Jedriličari iz Crne Gore i Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta nastavili su sa sjajnim rezultatima u godini koja se polako bliži kraju. Na prestižnoj međunarodnoj 46. regati Opatija Cup mladi i talentovani Ilija Marković osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u klasi Laser Standard, nakon što se nedavno  poziciona na 21. mjesto na svjetu u konkurenciji jedriličara do 19 godina u Splitu, . Višestruki šampion države u različitim klasama je još jednom potvrdio da posjeduje veliki potencijal.
Isto važi i za Nikolu Golubovića koji je nedavno osvojio dvije zlatne medalje na Balkanskom šampionatu koje je organizovano u Tivtu. Golubović je u žestokoj konkurenciji osvojio četvrto mjesto u generalnom plasmanu, a treće  u konkurenciji jedriličara u klasi Laser 4.7.
U klasi Laser Radial, Danilo Jončić koji je na pomenutom Balkanskom šampionatu osvojio zlato i srebro, zauzeo je 12. mjesto u zaista jakoj konkurenciji, a samo dva mjesta iza njega bio je izuzetno talentovani Stefan Anđelić.
Ilija Marković jedriličar
Na 46. Kupu Opatije, učestvovalo je više od 70 jedriličara iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Švajcarske, Srbije i Crne Gore.
Vremena za odmor nema jer jedriličari iz Crne Gore, zajedno sa selektorom Ilijom Klakorom, odmah posle Opatije nastavljaju u  Pulu gde će učestvovati na međunarodnoj regati, na kojoj je  učesće prijavilo više od 500 jedriličara. Biće to veliko iskustvo, a ujedno i prilika, da Ilija Marković, Nikola Golubović, Danilo Jončić i Stefan Anđelić ponovo obraduju ljubitelje sporta i jedrenja u Crnoj Gori lijepim vjestima, kao što to rade i čine u proteklih nekoliko godina.

Najčitanije