24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Medvedev: Ukrajina u NATO-u bila bi objava rata protiv Rusije

Medvedev: Ukrajina u NATO-u bila bi objava rata protiv Rusije
Dmitrij Medvedev
Foto: Alexei Maishev / REUTERS

Bivši ruski predsjednik, a sada zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev poručio je da bi pristupanje Ukrajine NATO-u bila objava rata protiv Moskve i da samo “oprez” u ime Saveza može spriječiti da se planet razbije u komade.

Nakon što su čelnici Sjevernoatlantskog saveza obećali na summitu prošlog tjedna da će podržati Ukrajinu na “nepovratnom putu ka punoj euroatlantskoj integraciji, uključujući članstvo u NATO-u”, ali i ostavili otvorenim pitanje kada bi se to članstvo moglo dogoditi, Medvedev je za Argumenty i Fakty (Argumenti i fakti) poručio da bi to nadilazilo izravnu prijetnju sigurnosti Moskve.

– To bi, u biti, bila objava rata – iako s odgodom. Akcije koje protivnici Rusije godinama poduzimaju protiv nas šireći Savez odvode NATO do točke s koje nema povratka, poručio je za tjednik objavljen u srijedu, a inače u vlasništvu Vlade.

Medvedev je dodao da Rusija nije prijetila NATO-u, ali da će odgovoriti na pokušaje Saveza da unaprijedi svoje interese.

– Što više takvih pokušaja bude, to će naši odgovori biti oštriji. Hoće li ovo razbiti cijeli planet na komade, ovisi isključivo o razboritosti NATO-ove strane, kazao je.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije