25.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Ministrica turizma nije svratila na Aerodrom Tivat da vidi recepciju turizma…

“Aerodromi i granični prelazi su kapije Crne Gore, to je onaj prvi utisak koji turista stekne kada dođe u Crnu Goru. Važno da te ulazne tačke budu daleko bolje riješene nego što jesu,” kazala je ministrica turizma u Vladi Crne Gore, Simonida Kordić, krajem prošle sedmice kada se sastala sa predstavnicima primorskih opština i turističke privrede u Herceg Novom.

Ministrica je prošla pored Aerodroma Tivat ali nije svratila da vidi aktuelno stanje i recepciju crnogorskog turizma, a kako doznajemo ni direktor Aerodroma Crne Gore, Roko Tolić, nije dolazio u tivatsku vazdušnu luku, koja je ovih dana broji rekordne brojeve letova i putnika.

Bili smo mi. Osim gužve i dosta haotično stanje zatekli smo juče popodne, kada su svi putnici za više letova krenuli prema jedinom izlazu kako bi pristupili pasoškoj kontroli, tako da su preko razglasa pozivani putnici koji imaju ranije letove, nastalo je guranje, probijanje do bording kontrole…

Displej ispred aerodromske zgrade sa informacijama o dolaznim letovima nije bio u funkciji, niko ga nije restartovao pretpostavljamo, pa jedine informacije o dolaznim letovima smo mogli dobiti putem interneta na zvaničnoj stranici ACG.

Aerodrom Tivat – foto Boka News

O stanju na aerodromu utiske sa nama je podijelio turista koji čeka let.

„Nakon totalnog saobraćajnog kolapsa, jedva smo stigli na vrijeme, evo za kraj i predivan doživljaj u parku ispred aerodroma sa ovim opušcima cigareta, na sve strane, smeće, kanta za smeće puna i smrdi, prozori na zgradi aerodroma su tako prljavi da ni ne izgledaju kao prozori.

I onda kažu da hoće turizam, aerodromi i granični prelazi recepcije turizma da izgledaju ovako, predpostavljam čeka se koncesionar…“

Najčitanije