12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Mjuzikl “Cvjetaj mimozo mala” okupio glumce-amatere, mažoretke i umjetnike svih profila

Sa probe – Mjuzikl Cvjetaj mimozo mala – foto Teatar 303

Autorska ekipa ovog djela vodi gledaoca kroz istoriju praznika i na zabavan i moderan način uz elemente humora podučava tradiciji i kulturiGlumački tim „Teatra 303“ privodi kraju projekat mjuzikla „Cvjetaj mimozo mala“, čija premijera je zakazana za 22. februar u dvorani “Park” u Herceg Novom. Po tekstu Viktorije Samardžić, novinarke iz Beograda, „Teatar 303“ je režirao mjuzikl, a glumci su članovi pozorišta i učenici Gimnazije Kotor i Osnovne škole “Njegoš” na Benovu. Muziku je radio kompozitor Branislav Samardžić, audio materijale je pripremio muzičar Kristijan Đuranović, video animacije Aleksa Parapid, a izrada kulisa povjerena je Marku Ševaljeviću iz Kotora. Dizajn reklamnog materijala je uradio Siniša Vukčević.

– Ovaj mjuzikl je za nas novi zadatak, a i veliki izazov, s obzirom da je scenario zahtjevan – ima elemente pjesme, plesa, filma i glume. Mjuzikl je i edukativnog karaktera, a tema je  posvećena cvijetu mimoze – Prazniku mimoze. Tu su i djeca-mažoretke koja treba da zaustave nelegalnu sječu mimoza i spase prirodu, tako da je osim što je edukativna još je i zabavna. Mažoret klub Lili, svojim koregrafijama upotpunjuje nove kompozicije specijalno pisane za ovaj projekat

Sa probe – Mjuzikl Cvjetaj mimozo mala – foto Teatar 303

Priča podstiče na razmišljanje, vraća u istoriju praznika i na zabavan i moderan način uz elemente humora podučava tradiciji i kulturi. Namjenjena je kako djeci tako i odraslima sa ciljem da se promoviše praznik i žuti cvije, kaže Dragan Buzdovan, direktor Teatra 303..

Zahvalni su Centru za kulturu – Kotor, koji im je izašao u susret i omogućio glumcima/glumicama da odrade kako čitalačke tako i probe na sceni.

Plakat za mjuzikl

-Nastavili smo dugogodišnju uspješnu  saradnju sa Gimnazijom Kotor i ovo je zajednički projekat Teatra 303 i učenika gimnazije, pa će u mjuziklu učestvovati: Neđeljko Tujković, Nemanja Lazarević, Irina Bulajić, Marta Borović, Vojin Begović, Drago Rapovac, Elena Simović i Tara Radonjić, a uz njih su se odlično uklopili osnovci Andrea Rapovac i Pavle Krivokapić. Posebni pečat glumačkoj ekipi daju: Ilko Marović i Dušan Kustudić iskusni glumci Teatra 303. Sve u svemu, očekujemo da publika, posebno djeca uživaju u ovom našem novom projektu, ističe Dragan Buzdovan.

Nakon premijere u Herceg Novom mjuzikl će biti izveden pred publikom u Beogradu i Novom Sadu. Plan je da se igra u Kotoru i u Tivtu,

Realizaciju mjuzikla finansijski su pomogle Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi i Herceg Fest .

/M.D.P./

Najčitanije