33.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro sa 105.000 eura podržalo sportske organizacije u Tivtu i Herceg Novom

Komnenovic, Mikijelj i Katic

Predsjednici opština Tivat i Herceg Novi Željko Komnenović i Stevan Katić potpisali su sa direktorom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladenom Mikijeljem ugovore o sponzorstvu sportskih klubova koji su u vlasništvu ove dvije opštine.

Tako je od prihoda ostvarenih na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane 50.000 usmjereno sportskim organizacijama u Tivtu, dok je sa 55.000€ podržan rad sportskih organizacija u Herceg Novom.

Donacije su dobili:

FK „Arsenal“, Tivat – 20.000€;

FK „Teodo“, Tivat – 30.000€;

PVK „Jadran“, Herceg Novi – 20.000€;

FK „Igalo 1929“, Herceg Novi –  15.000€;

KK „Primorje 1945“, Herceg Novi – 15.000€ i

Jedriličarski klub „Jugole Grakalić“, Herceg Novi – 5.000€.

„Naš cilj je da doprinesemo razvoju sporta i zdravih stilova života u lokalnim zajednicama u kojima ostvarujemo prihode“ – naglasio je ovom prilikom Mladen Mikijelj, navodeći da je promet od usluge trajektne linije Kamenari – Lepetane tokom maja 2024. porastao za 76% u odnosu na isti period prošle godine, dok je promet u junu 15% veći u odnosu na jun 2023. godine. „Očekujem da će promet i dalje rasti, pa ćemo ostvarene prihode ulagati u oblasti od ineteresa za građane Tivta i Herceg Novog“. On je podsjetio da je JPMD u proteklom periodu podržalo brojne manifestacije i rad nevladinih organizacija u obije opštine.

Komnenović i Katić zahvalili su na sponzorstvu, izražavajući nadu da će ova sredstva uticati na kvalitet rada sportskih organizacija osnovanih od strane lokalnih uprava dva bokeljska grada.

„Tivćani ostvaruju sjajne sportske rezultate, što je posljedica činjenice da Opština Tivat kontinuirano ulaže u sport. Zato posebno cijenimo svaku podršku koja dolazi sa strane, a za cilj ima stvaranje što boljih uslova za bavljenje sportom u Tivtu“ – poručio je predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.

Najčitanije