20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

MSC nastavlja širenje: Gotovo 400 polovnih brodova kupljeno u zadnje četiri godine

MSC nastavlja širenje: Gotovo 400 polovnih brodova kupljeno u zadnje četiri godine
kontejnerski brod MSC KALINA

Mediterranean Shipping Co (MSC), nastavlja učvršćivati svoju poziciju na vrhu brodarskih ljestvica novim kupnjama polovnih brodova, čime je broj plovila koje je ova kompanija kupila u posljednje četiri godine gotovo dosegao 400.

Ova brodarska velesila povezana je s novom dvostrukom kupnjom od njemačkih vlasnika, čime se njezina četverogodišnja serija nabave polovnih kontejnerskih brodova popela na impresivnih 383 jedinice.

Prema Alphalineru, koji predviđa da će MSC-ov tržišni udio početkom iduće godine biti jednak kombiniranom udjelu Maerska i Hapag-Lloyda nakon pokretanja Gemini suradnje, tvrtka je kupila brod Cape Flint iz 2006. godine kapaciteta 1.440 TEU od njemačke grupacije Schoeller, kao i brod Jan Ritscher iz 1999. godine kapaciteta 2.526 TEU od vlasnika Reederei Gerd Ritscher.

Cijena za ova dva broda, koja će biti preimenovana u MSC Manasvi II i MSC Shivalika III, nije objavljena, no online platforma VesselsValue procjenjuje njihovu ukupnu vrijednost na nešto više od 25 milijuna dolara.

MSC je ove godine već preuzeo brojne srednje velike polovne brodove, ali također se aktivno kreće i na tržištu novogradnji. Prošlog mjeseca izviješteno je kako je MSC u kontaktu s manje poznatim brodogradilištima u Kini radi nove serije novogradnji, dok je u srpnju tvrtka kupila dva kontejnerska broda od 14.000 TEU koji su u izgradnji u brodogradilištu Jiangnan, od tvrtke BAL Container Line, u poslu vrijednom više od 330 milijuna dolara, piše Splash247.

Najčitanije