24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Muzika sa autorskog debi albuma Aleksandre Bijelić na Pjaci od muzeja u Kotoru

Muzika sa autorskog debi albuma Aleksandre Bijelić na Pjaci od muzeja u Kotoru
AlexB cover

Članovi sastava “Alex B. & The Fergusons” : vokalna solistkinja Aleksandra Bijelić, Ivan Aleksijević, klavijature, Petar Radmilović, bubnjevi, Milan Pavković, kontrabas, Kristijan Mlačak, saksofon i Nemanja Banović, truba/flighorna, nastupiće u nedjelju, 14. jula u 23 sata na Pjaci od muzeja, u okviru programa Pjaca od džeza KotorArta.

Publika će imati priliku da upozna muziku sa autorskog debi albuma “Neka druga” Aleksandre Bijelić. Album, u izdanju Sekvoja record, donosi devet džez – pop pjesama kao muzičko pripovjedanje autorke. Ulaz na događaj je besplatan.

Aleksandra Bijelić Aleksijević, vokal, završila je klavirski odsjek u Srednjoj muzičkoj školi Mokranjac i, paralelno, odsjek za džez pjevanje u Muzičkoj školi Stanković, u Beogradu. Diplomirala je na odsjeku za teoriju i muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gdje trenutno završava master studije na džez programu. Karijeru džez vokala započela je 2000. godine, nastupajući sa školskim Big Bendom, a potom su počela da joj se otvaraju vrata beogradske, kao i evropske džez scene. Danas sarađuje s Big Bendom RTS-a, Beogradskim Diksilend orkestrom i predvodi kvintet Alex & the Fergusons. Kao prateći vokal, sarađivala je sa brojnim muzičarima regionalne pop-rok scene, a njen vokal može se čuti u reklamama, špicama za televizijske emisije, animiranim filmovima. Profesorka je savremenog pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi “Josif Marinković” u Vršcu.

/M.D.P./

Najčitanije