13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Na 27. riječkom oldimeter rallyju rekordnih 115 automobila

27. Olditmer auto rally Rijeka – Foto Hina

Startom s riječkoga Korza u subotu je počeo 27. Olditmer auto rally Rijeka kojem je ove godine trasa po mjestima vezanim uz Frankopane, a sudjeluje 115 automobila, što je najviše do sad u svim izdanjima riječkoga rallyja.

  Najstariji automobil je iz 1921. godine. Kolona oldtimer vozila, među kojima su Fiat Balilla, Topolino, Citroen DS, poznatiji kao “žaba”, Mini Morrisi i drugi stariji automobili, vozi osamdesetak kliometara od Rijeke, preko Bakra, Kraljevice, Malinske i Punta do Vrbnika, gdje je cilj.

 U Kraljevici je priređeno razgledavanje dvorca Nova Kraljevica, a u Puntu izlet na otočić Košljun za sve koji ne sudjeluju u natjecateljskom dijelu.

 Nakon slobodne vožnje od Rijeke do vidikovca iznad Bakra, slijedi vremenska etapa do Kraljevice, prolazna kontrola u Malinskoj, te ciljna u Puntu. Tu će se provesti i dva posebna ispita u vožnji točnosti i spretnosti. Natjecatelji u vožnji točnosti voze između čunjeva, a negativni bodovi dobivaju se za dodirivanje čunjeva ili nepravilan prolazak stazom. U ispitu spretnosti vozači moraju voziti između čunjeva što brže.

 Rezultati natjecateljskog dijela rallyja se vrednuju za državno oldtimer natjecanje.

 Riječki rally je prvo natjecanje u prvenstvu Hrvatske u organizaciji Hrvatskog oldtimer saveza (HROS). Nakon riječkoga, slijede natjecanja u Splitu, Zagrebu i Opatiji.

Izvor:HIna

Najčitanije