29.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Na regati Bari-Herceg Novi najbrži brod “White whales”

Foto FB EST 105

Odražana je popularno nazvana Tera da Mare, EST 105 regata (16.5. do 18.5.), koja spaja zapadnu i istočnu obalu Jadrana i traje od 2006. godine. Ovoga puta u organizaciji CUS Bari, Amici della Vela i marine Portonovi, jedrilo se u konkurenciji od 14 brodova pod italijanskom zastavom, a krajnji cilj je bila marina Portonovi.

Prva kroz cilj je uplovila posada White Whales-a, nakon što su prešli 114 nautičkih milja sa italijanske na crnogorsku obalu za 10 sati 6 minuta i 38 sekundi  jedrenja. Druga je na cilj stigla posada jedrilice Buena vista, treća je bila Sapore di sale, slijede Daddy cool, Obelix I, Angelica II, Morgana, Sole verde, Ca va, Fra diavolo, Bollicine, Ariaamara, Nyo, Turbolenta i Verve camer.

Portonovi regata – foto Boka News

U organizaciji marine Portonovi danas će biti održana tradicionalna regata u Bokokotorskom zalivu, gdje se održava i regata Boka Bej na relaciji Portonovi-Tivat – Portonovi. Na takmičenju koje je ranije nosilo naziv Kup Herceg Novog, uz italijanske posade, učestvovaće jedriličari iz Crne Gore.

Najčitanije