24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Na svim prelazima u nadležnosti stanice granične policije Herceg Novi promet putnika manji za 87 odsto

GP Zelenika

Preko graničnog prelaza Debeli brijeg tokom prvog avgustovskog vikenda ušlo je više putnika i vozila nego prethodnih dana, ali je u odnosu na isti vikend prošle godine promet  umanjen za preko 80 odsto.

Prošle godine  zabilježeno je 75 .000 putnika i preko 20 000 vozila.Ove godine potpuno drugačija slika…31.jula, prvog i 02. avgusta  preko najvećeg graničnog prelaza i jedinog koji našu državu spaja sa Evropskom Unijom prešlo je 11.229 putnika i 3.937 vozila.

Promet putnika manji je za 85 odsto, a promet vozila za oko 80 odsto.

Nešto  je  bolja situacija  na graničnom prelazu Sitnica sa Bosnomi Hercegovinom.Za državljane te susjedne države omogućen je ulazak u Crnu Goru uz negativan test na corona virus. Za tri dana vikenda na tom prelazu zabilježeno je 15. 831 putnika dok ih je u isto vrijeme prošle godine bilo 37. 385  ili 57 odsto manje, Vozila je prešlo  6.336, za razliku od prošle godine kada je u tri dana vikenda zabilježeno 10.022, odnosno 36 odsto manje u odnosu na isti period lani.

Granični prelaz Kobila (CG – HR) foto arhiv Boka News

Ova dva granična prelaza su među najprometinijim, a u nadležnosti  stanice granične policije Herceg Novi su još i granični prelaz Kobila sa Hrvatskom i pomorski prelazi Porto Montenegro, Porto Novi i Zelenika. Ukupno je  na svim prelazima za prvi vikend avgusta zabilježen manji broj  putnika za čak 87 odsto.

/S.Kosić/

Izvor:S. Kosić

Najčitanije