17 C
Kotor

Slušaj online radio

Najukusnija stonska ljetna manifestacija okupila i oduševila veliki broj domaćih i stranih posjetilaca

Najukusnija stonska ljetna manifestacija okupila i oduševila veliki broj domaćih i stranih posjetilaca
Foto Dubrovački vijesnik

Unutar stare stonske jezgre u sklopu manifestacije Okusi Pelješac u petak je održana Buzarijada. Ovogodišnja Buzarijada u organizaciji Turističke zajednice opštine Ston i udruge Stonski školjkari okupila je i oduševila veliki broj domaćih i stranih posjetitelja. Članovi udruge Stonski školjkari pripremali su buzaru od mušula u velikoj posudi od 280 litara, a njezin neodoljivi okus i miris svim prisutnim pružio je nezaboravan gastronomski doživljaj.

Osim u buzari od mušula uživalo se u raznim morskim delicijama, pasti s plodovima mora, pečenim srdelama, ali i slatkim i slanim poprigušama, Stonskim makarulima i mnogim drugim pelješkim slasticama. Pelješki vinari pobrinuli su se da ne nedostaje vina za svačije ukuse.

Nakon održanih Okusa Pelješca u Stonu kroz cijeli jul i nezaobilazne Buzarijade, slijede nam Okusi Pelješac svakog petka do kraja avgusta.

Okusi Pelješac nastaviti će se u Stonu i sljedeći petak gdje ćete moći degustirati brojna jela pripremljena od ribe i morskih plodova, uživati u glazbi grupe Gramophonix i velikom izboru vrhunskih peljeških vina prezentiranih od lokalnih vinara i autohtonim proizvodima našega kraja.

Doživite naš gurmanski raj, „uz kapju vina, zrno soli“ i pogledom na Stonske zidine.

Okusite Pelješac sa svim svojim osjetilima. Vidimo se idući petak u Stonu! – navode iz TZ Opštine Ston.

/Dubrovački vijesnik/

Najčitanije