17 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavljena intenzivna potraga za Britancem kod Jabuke

Nastavljena intenzivna potraga za Britancem kod Jabuke
Otok Jabuka – foto Morski.hr

Treći je dan intenzivne potrage za mladim Britancem koji je prekjučer rano ujutro pao s kruzera kod otočića Jabuke. Detaljno se pretražuje šire područje viškog arhipelaga, no zasad bez uspjeha.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru potvrdila je da će potraga trajati do daljnjega. U akvatoriju Jabuke na raspolaganju su sva raspoloživa plovila, a sudjeluju i brod i zrakoplov Obalne straže te policijsko plovilo.

I dalje se neprekidno odašilje obavijest o čovjeku u moru i ‘PAN-PAN’ obavijest hitnosti prema svim sudionicima u pomorskom prometu, čije emitiranje je počelo od trenutka pokretanja akcije putem obalnih radiopostaja (ORP Dubrovnik-radio, ORP Split-radio i ORP Zadar-radio), stoji u priopćenju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Iako je učinjeno sve što je moguće, uz povoljne okolnosti da je more toplo, a čovjek mlad, izgledi da će biti pronađen nažalost – sve su manji. Rekao je to za HTV predsjednik Zajednice hrvatskih udruga pomorskih kapetana Sanjin Dumanić.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije