17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Nešto se lijepo ,,kuva“ u Kotoru

Problemi su evidentirani, sa ulaskom u zatvoreni bazen biće prevaziđeni.

– Posljednje tri godine radilo se koliko je bilo moguće u Budvi, srećom najstarije uzrasne kategorije u mlađim selekcijama su uspjele da održe zadovoljavajući kvalitet što pokazuju kroz takmičenja.Velika je problematika u najmlađim uzrasnim kategorijama, gdje se treniralo malo, a osjeća se na takmičenjima. Ne pružamo ono što želimo i ne postižemo rezultate koji se očekuju od kluba. Upravo će moj rad biti usmjeren u tom pravcu.

Primorac je ljetos oformio školu plivanja.

– Okupili smo veliki broj đece, to je dobro, jer ćemo odatkle crpjeti igrače za najmlađe kategorije. To je naša sfera rada i interesovanja. Želja nam je da dostignemo konkurente u najmlađim kategorijama.

U Primorcu je kvalitetan stručni kadar, možda će se i ojačati.

– Primorac je oduvijek bio bogat sa igračkim i trenerskim kadrom. Tako je bilo i u prethodnom periodu, sada imamo trenere u školi plivanja i četiri u mlađim kategorijama.Trudićemo se da i u tom smislu pojačamo rad dovođenjem još nekog trenera. Potrebno je sve skockati i dovesti u red, u nadi da će bazen uskoro biti u funkciji.

Prvi tim i mlađe selekcije treniraju na ljetnjem otvorenom bazenu.

– Srećom, vrijeme je lijepo. Čim zahladni, idemo na kraću pauzu. Seniorski tim će se brzo preseliti u Podgoricu. Odradiće dio priprema i nadam se spremno dočekati početak takmičenja.

Sa ulaskom u zatvoreni bazen Veljko vjeruje da će se uvećati broj zainteresovanih za vodene sportove.

– Veliko je interesovanje za polaznike škole plivanja i vaterpola, a biće još veće sa bazenom. Kotor ima tradiciju, ima dva vaterpolo kluba. Malo ko se može pohvaliti na ovim prostorima i šire, sa dva kluba koja praktično imaju sve mlađe selekcije i seniorski tim. To je bogatstvo koje ima Kotor.

Mnoge aktivnosti su odložene zbog situacije sa virusom, crnogorske ekipe u ovoj godini očekuje manji broj utakmica jer je primijenjen format Regionalne lige, koja će tek na proljeće kroz turnir početi da se igra.

– Za svaki klub i reprezentaciju je bolje kada ima veliki broj utakmica. Sva takmičenja su investicija u igrače kluba i sami klub. Sada smo u situaciji koja nam ne ide u prilog. Smanjiće se broj utakmica, ali potrudićemo se uz kvalitetan rad i obezbjeđivanjem sparing mečeva sa ekipama iz okruženja, da nadomjestimo neigranje RL. Nadamo se da ćemo iz ove krize jači izaći.

Nadam se da će moj status u reprezentaciji ostati isti

Uskoković je trener generacije koja je prošle godine postala vicešampion Evrope. Mladi igrači crnogorske reprezentacije (2004. godište i mlađi) tokom ljeta odradili su dio predviđenog plana i programa.

– Odradili smo ciklus priprema, iako smo znali da neće biti SP, a sve u cilju da podignemo fizičku formu i usavršavamo taktičke i tehničke elemente. Nadamo se da će dogodine momci ponovo dobiti šansu. Što se tiče mog statusa, nadam da će ostati isti.

/Ana Marković/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije