24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Nezgoda na moru u Tivatskom zalivu, jedna osoba lakše povrijeđena

foto: SZS Tivat

Jedno lice zadobilo je lakše povrede u incidentu na moru koji se oko 16 časova dogodio u Tivatskom zalivu blizu Opatova.

Kako Vijesti nezvanično saznaju, došlo je do sudara taksi boat glisera jedne firme iz Kotora koja se bavi organizovanjem brzih izletničkih brodskih tura po zalivu i jednog privatnog plovila tipa fisherman.

Srećom, u vrijeme sudara na kotorskom gliseru je bio samo skiper i u plovilu nije bilo putnika, dok je na fishermanu bila tročlana porodica.

Nezgoda na moru u Tivatskom zalivu, jedna osoba lakše povrijeđena
foto: SZS Tivat

Povrijeđena je ruska državljanka kojoj je pomoć ukazala Hitna pomoć Tivta na obali na Opatovu. Ona je zadobila lakše povrede od razbijenog stakla na kokpitu brodića.

U nezgodi je pričinjena i materijalna šteta na oba plovila, ali nije bilo prosipanja goriva ili ulja u more.

Na lice mjesta izašla je Pomorska policija, vatrogasci iz Tivta, ekipa marine Porto Montenegro.

foto: SZS Tivat

O nezgodi je obaviještena Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore, Lučka kapetanija Kotor i Inspekcija sigurnosti plovidbe.

O incidentu je obaviješten i nacionalni istražitelj pomorskih nesreća mr Aleksandar Božović, a Inspekcija sigurnosti plovidbe i Lučka kapetanija Kotor naložile su da se plovila koja su učestvovala u sudaru dovedu na gradsko pristanište Pine u Tivtu radi detaljnog uviđaja.

Incident koji se danas desio u Tivatskom zalivu bukvalno je već danima “visio u vazduhu” zbog opšteg haosa koji vlada na moru u Boki, gdje je prisutan ogroman broj plovila čiji se skiperi najčešće uopšte ne pridržavaju propisa i voze brzinama znatno većim od tzv. sigurnosne brzine koja je za plovila dužine do 24 metra, u zalivu ograničena na 14 čvorova, odnosno 10 čvorova u Kumborskom i tjesnacu Verige. Za plovila dužine preko 24 metra, ograničenje brzine je još strožije i iznosi 10, odnosno 6 čvorova.

/S.L. – Vijesti/

Izvor:Vijesti

Najčitanije