24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Nizom svečanosti obilježen Dan opštine Tivat 21.novembar

Nizom svečanosti danas je u Tivtu obilježen Dan opštine – 21. novembar u spomen na 1944. godinu kada su jedinice Druge dalmatinske brigade oslobodile Tivat od fašista i nacista u Drugom svjetskom ratu.

Proslava je počela polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima.

Dan opštine Tivat 21.novembar – foto Roko Stjepčević

Ispred zgrade Opštine upriličena je svečana primopredaja državne zastave odredu Bokeljske mornarice koji su potom prodefilovali ulicama Tivta.

U defileu do gradske rive Pine učestvovale su Gradska muzika Tivat i mažoretke.

Dan opštine Tivat 21.novembar – foto Roko Stjepčević
Na gradskoj rivi Pine predsjednik Opštine Željko Komnenović obavio je smotru Odreda Bokeljske mornarice a potom su njeni pripadnici odigrali i tradicionalno kolo Svetog Tripuna.
Dan opštine Tivat 21.novembar

U Velikoj sali Centra za kulturu upriličena je svečana sjednica SO Tivat kojoj su, među brojnim zvanicama, prisustvovali ministri, članovi diplomatskog kora, predstavnici državnih organa, preduzeća, institucija, vjerskih zajednica, kao i predstavnici brojnih crnogorskih opština.

Na svečanoj sjednici Skupštine Opštine predsjednik Željko Komnenović sumirao rezultate  u protekloj godini.

Željko Komnenović

Čestitajući Tivćanima Dan opštine, predsjednik Željko Komnenović je rekao da je to jedan od onih datuma koji Tivćani istinski slave i poštuju,  klanjajući se žrtvama palim za slobodu u narodnooslobodilačkoj borbi u II svjetskom ratu i proslavljajući veliki pravoslavni i katolički praznik, Svetog Arhangela Mihaila i Gospu od zdravlja. Sloboda, dobrota i zdravlje – kao tri univerzalne vrijednosti spojene u jednom, srećan vam 21. novembar dragi Tivćani!

„Kažu nam da smo najljepši mali grad za život u Evropi, kažu da smo regionalni primjer razvoja, da smo mjesto poželjno za odmor… , što efektno potvrđuju i podaci do kojih dolazimo. Porast broja noćenja, očigledan porast broja ljudi koji žive u Tivtu, kontinuiran porast stope prirodnog priraštaja, veliki broj djece u vaspitno-obrazovnim ustanovama… Imajući sve ovo u vidu naš je zadatak značajan i veliki: Da sačuvamo sve što Tivat čini posebnim, ali i da nastavimo razvoj koji neće narušavati kvalitet života Tivćana i svih onih koji u Tivtu borave. Sve što budemo radili i preduzimali u narednom periodu, za cilj mora imati napredak, ruku pod ruku sa tivatskim privrednicima i investitorima, zajedno za bolji kvalitet života“ – kazao je Komnenović.

Dan opštine Tivat 21.novembar

On je za narednu godinu planirao ozbiljna ulaganja u proširenje kanalizacione mreže.

„Krećemo u administrativni dio posla koji prethodi izgradnji nove pijace u centru grada. Biće to mjesto okupljanja i trgovine kako dolikuje Mediteranu.  Projekti koji su iz brojnih razloga bili na čekanju, na našoj su agendi i privešćemo ih kraju“.

Za narednu godinu planiran je rekordan iznos budžeta od preko 29 miliona eura. Gotovo 50% od ovog iznosa opredijeljeno je za kapitalne investicije, poručio je Komnenović.

Povodom Dana opštine nagrađeni su najbolji studenti, Olivera Pezelj i Miljan Radnjić.

Povodom Dana opštine Tivat lokalna uprava prezentirala je promotivni film o Tivtu.

Najčitanije