17 C
Kotor

Slušaj online radio

Norwegian Cruise Line najavljuje impresivne novogradnje za budućnost

Norwegian Cruise Line najavljuje impresivne novogradnje za budućnost
Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line Holdings napokon je otkrio više detalja o svojim nadolazećim brodovima, i čini se da će stvarno podići ljestvicu u kruzerskoj industriji. Novi brodovi, koji stižu iz renomiranog brodogradilišta Fincantieri, dio su već najavljene narudžbe od osam brodova i očekuje se da će biti isporučeni u periodu od 2030. do 2036. godine.

Jedna od zanimljivijih stvari je da će brodovi biti veći nego što se isprva očekivalo. Prema informacijama s predstavljanja rezultata za drugo tromjesečje, umjesto planiranih 200.000 tona, četiri broda će imati oko 225.000 tona, što znači da će moći primiti oko 5.100 gostiju svaki. U usporedbi s Norwegian Encoreom, najvećim brodom kompanije izgrađenim 2019. godine, to je povećanje od 38 posto.

S ovom dodatnom veličinom, ovi novi brodovi Norwegian Cruise Linea će biti skoro pa u rangu s Royal Caribbeanovom klasom Oasis, koja ima brodove od 220.000 do 231.000 tona. Ovi brodovi će također biti među najvećima na svijetu, što je veliki iskorak za Norwegian Cruise Line.

Pored ove nove klase brodova, Norwegian Cruise Line nastavlja raditi na dodatna četiri broda klase Prima, koji su već dio ranije narudžbe. Tu je i Norwegian Aqua, brod koji bi trebao biti u funkciji 2025. godine. Ovaj brod, težak 156.000 tona, moći će ugostiti do 3.550 ljudi, što ga čini većim od prethodnih brodova kao što su Norwegian Prime i Norwegian Vive.

Norwegian također planira dva nova broda spremna za korištenje metanola, koja će biti isporučena 2027. i 2028. godine. Ovi brodovi, koji su ekološki prihvatljiviji, bit će dodatno veći i s većim kapacitetom, pokazujući predanost kompanije održivom razvoju.

Na istoj prezentaciji, Norwegian Cruise Line Holdings je potvrdio podatke za nove brodove za njihove luksuzne brendove, Oceania Cruises i Regent Seven Seas Cruises. Oceania će 2025. godine dobiti brod Allura od 68.000 tona, a nakon njega stižu još dva broda od 86.000 tona, svaki s kapacitetom od 1.450 gostiju, što će ih učiniti najvećima u njihovoj floti.

Regent planira novu klasu brodova, počevši s 77.000-tonskim brodom Seven Seas Prestige, koji bi trebao biti isporučen 2026. godine, a pratiti će ga još jedan sestrinski brod 2029. godine.

Sve ove najave pokazuju da Norwegian Cruise Line Holdings ima velike planove za budućnost, fokusirajući se na povećanje kapaciteta, održivost i luksuz, čime jačaju svoju poziciju na globalnom tržištu kruzera, piše Cruise Industry News.

Najčitanije