17 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova akcija podrške lokalnom stanovništvu u Tivtu

Satanak – pomoć građanima Tivta

Podjela pomoći socijalno ugroženom i stanovništvu koje je u stanje socijalne potrebe dospjelo zbog epidemiološke situacije, nastavljena je danas u Tivtu, distribucijom ukupno 130 paketa za najugroženije građane.

„Shodno velikom broju donacija koje privrednici Tivta upućuju na adresu Opštinske organizacije Crvenog krsta, paketi su već u prethodnoj nabavci značajno unaprijeđeni namirnicama, a shodno broju članova domaćinstva. Planirano je da raspodjela bude nastavljena nakon praznika a do sada je ukupno podijeljeno blizu 470 setova pomoći.“- saopšteno je iz Opštine Tivat.

Crveni krst se posebno zahvalio Komunalnom preduzeću Tivat i Sekretarijatu za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat, na podršci u dijeljenju pomoći i ovim aktivnostima tivatskeog odbora te humanitarne organizacije.

Na sastanku, kojim je predsjedavao predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS), gradonačelnik Siniša Kusovac, prezentirani su rezultati podjele pomoći njemačke organizacije HELP u koordinaciji sa Crvenom krstom i Volonterskim timom Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje. Tom prilikom, prema spisku HELP-a, podijeljena su ukupno 143 paketa pomoći za 112 porodica, pripadnika romske i egipatske populacije.

„Sa sastanka je još jednom upućena zahvalnost donatorima iz oblasti privrede, preduzetnicima kao i pojedinicima na finansijskim i donacijama u robi, kao i nevladinim organizacijama koje su pružile pomoć“- stoji u saopštenju.

Izvor:S.L

Najčitanije