19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljani priželjkuju pobjedu

VK Jadran Herceg Novi

Jadran sa Savonom u Italiji večeras (19 h) igra prvi meč osmine finala Evrokupa



Vaterpolo Evrokup se vraća na scenu, a Crna Gora će u osmini finala drugog po kvalitetu klupskog takmičenja imati jednog predstavnika. A to je Jadran, koji će večeras od 19 sati gostovati Savoni, sa željom da dođe do što boljeg rezultata za revanš koji zakazan za 23. mart.

Novljani su imali dovoljno vremena da se spreme za predstojeće obaveze i to za protivnika koji je grupnu fazu ovog takmičenja završio sa pet pobjeda i porazom. Italijani su posebno bili inspirisani u duelu sa mađarskim Vašašom kada su došli do velike pobjede od 16:13. U gostima su bilo slabiji za gol.

– Nakon duže pauze vraćamo se evrotakmičenju. Očekuje nas meč sa iskusnom ekipom koja ima veliki broj reprezentativaca. Imalo smo dosta vremena da se spremimo i analiziramo ih. Idemo na pobjedu, spremni smo i motivisani. Nadamo se najboljem mogućem ishodu – poručio je Martin Gardašević, prvotimac ekipe iz Herceg Novog.

Novljani su sezonu počeli u Ligi šampiona, nijesu uspjeli da prođu grupu, zbog čega su direktno prebačeni u Evrokup i sada imaju šansu da dođu do velike priče. Protivnik je izuzetno jak, bazira igru na kontrama i velikom broju golova (u grupi je postigao 78 na šest mečeva), a po običaju sa italijanskim ekipama odbrana bi mogla da odigra važnu ulogu. Jadran sa svim svojim adutima zna kako i na koji način se dolazi do dobrih rezultata, a u Italiji će, nema sumnje, biti na velikom ispitu.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije