22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Nožem napao njemačkog desnog aktivista, policija ga upucala

Policija – Ilustracija Foto: Ajdin Kamber / Shutterstock

Policija je saopštila da još ne može dati detalje o stupnju ozljeda ljudi okupljenih na središnjem gradskom trgu Marktplatz.

Prijenos uživo s istog mjesta od strane antiislamskog aktivista Michaela Stuerzenbergera pokazao je 59-godišnjaka kako se priprema obratiti maloj gomili.

– Protiv napadača je korišteno vatreno oružje, objavila je policija Mannheima. Spasilački helikopter je bio prisutan, a tramvajski prijevoz je obustavljen.

Snimka koja je kružila društvenim mrežama s vodenim žigom povezana s njegovom antiislamskom lobističkom turnejom “Otvorene oči” prikazuje bradatog muškarca kako nožem napada ljude na trgu, od kojih je jedan zadobio duboku posjekotinu na nozi.

Stuerzenberger, koji za sebe kaže da je novinar kritički nastrojen prema islamu, bio je član nekoliko krajnje desničarskih antiislamskih organizacija, uključujući pokret PEGIDA koji održava redovite marševe u gradovima, posebno u istočnoj Njemačkoj.

Na snimci se vidi kako policajac puca u napadača dok se on na tlu bori s drugim muškarcem, nakon čega se od bolova valja po kaldrmi.

Nije bilo neposredne opasnosti za građane, stoji u saopštenju policije.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije