21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

NVU ŠkArt: Postajanje, opstajanje, ostajanje

NVU ŠkArt

NVU ŠkArt u subotu, 1. junaorganizuje događaj koji nosi naziv Postajanje, opstajanje, ostajanje kojim se obilježava osma godina rada udruženja. Dugogodišnji trud i niz uspješno sprovedenih aktivnosti jesu razlog za slavlje ali i dodatna motivacija za djelovanjem unutar zajednice kroz aktivizam i umjetničku praksu. Cjelodnevni događaj koji će se održati u prostorima 201 engaging space i Novoj galeriji vizuelnih umjetnosti biće podijeljen u tri cijeline:

U 11 časova biće održana radionica pod vođstvom Miloša Janjića iz kulturnog centra Magacin iz Beograda.

U 17 časova biće upriličena panel diskusija sa priznatim autorima nezavisne umjetničke scene iz zemlje i regiona na kojoj će govoriti kustoskinja Ana Simona Zelenović, scenski dizajner Miloš Janjić i pozorišni reditelj Mirko Radonjić.

U 20 časova biće izvedena tri umjetnička performansa polaznica mentoring programa Ivone Raković, Jelene Vuković i Teodore Kipe koji sprovodi Bojana Popadić, predsjednica NVU ŠkArt.

Na zatvaranju ovog jednodnevnog festivala umjetnosti, u 21 čas, publika će moći da uživa u muzičkoj selekciji radija Krš u prostoru Vibe room-a.

Ovaj događaj podržan je kroz program Podržani = Osnaženi koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske a koji se finansira uz podršku Evropske unije.

Mentoring program za performans podržan je od strane European Endowment for Democracy.

Najčitanije