24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Od Bara do Ankone za 11 sati – Feribot AF Mia plovi dva puta sedmično, a evo koliko koštaju karte

Od Bara do Ankone za 11 sati – Feribot AF Mia plovi dva puta sedmično, a evo koliko koštaju karte
Luka Bar – uplovio feribot Ancona – Bar – foto Vlada CG

Crna Gora ponovo ima pomorsku vezu sa Italijom. Dok se obnova linije Bar – Bari još uvijek čeka, kompanija Adria Ferries povezala je Crnu Goru sa Ankonom. Pomorska linija već je uspostavljena, a feribot AF Mia će na relaciji od Ankone do Bara ploviti dva puta sedmično.

Uspostavljanjem linije, sada je od Bara do Ankone moguće stići za 11 sati. Feribot Mia najmlađi je brod u floti kompanije Adria Ferries, ima 197 kabina sa WC-om, tušom i klima uređajima. Na palubama se nalazi i 14 apartmana sa bračnim krevetima, odnosno sa trokrevetnim ili četvorokrevetnim smještajem. Osam kabina predviđeno je za putnike sa kućnim ljubimcima, a na feribotu postoje i tri salona, nekoliko barova i restorana, te igraonica za djecu.

Kapacitet feribota je 1528 putnika, a garaža za motorna vozila je dužine 2.000 metara.
Kada govorimo o cijenama, one su različite, u zavisnosti od usluga koje želite tokom putovanja, ali i od perioda putovanja. Kako se može vidjeti na sajtu Barske plovidbe, kreću se od 90 do 185 EUR za putnike, odnosno od 65 do 380 EUR za vozila.

Ankona je, inače, poznata kao važno pomorsko središte i jedna od najvažnijih luka na Jadranu. Takođe je i središnja baza italijanske mornarice za Jadransko more.

Grad je od Rima udaljen 210 km sjeveroistočno, a od Bolonje 200 km jugoistočno. Takođe, nalazi se na 224 km od Venecije, na 183 km od Firence i na oko 400 kilometara od Milana.

Red vožnje pogledajte na fotografiji, a kompletan cjenovnik pogledajte u dokumentu u prilogu.

Red vožnje feribot Bar – Ancona
Izvor:eKapija

Najčitanije