34.5 C
Kotor

Slušaj online radio

„Od Božića do Božića“, od 23. decembra 2018. do 8. januara 2019.

program

Šestu godinu zaredom, NVU „Karampana“ u saradnji sa suoorganizatorom TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor organizuje niz manifestacija u okviru projekta „Od Božića do Božića“, u periodu od 23. decembra 2018. – 08. januara 2019.

Ove godine predstavljamo bogati program od 12 manifestacija i događaja koji će biti upriličeni u našem gradu. Početak manifestacije obilježiće veliki novogodišnji koncert Gradske muzike u JU Kulturni Centar Nikola Đurković u 19:30 sati.Istog jutra pozivamo vas na koncert mandolinskog orkestra HGD, na Pjaci od Muzeja u 11 sati, poručuju organizatori.

24. decembra od 10 sati, naše sugrađane i goste ćemo poslužiti ukusnim priganicama ispred glavnih gradskih vrata.

Novogodišnja interaktivna radionica za djecu, događaj je koji će obilježiti 26.12. i 27.12. Radionica će biti organizovana po grupama i na njima će najmlađi sugrađani praviti novogodišnje ukrase i dekoracije u prostorijama muzičke škole “Vida Matjan” sa početkom u 16:00 i 18:00 sati.

27. decembra uživaćemo u tradicionalnom novogodišnjem koncertu učenika Muzičke škole “Vida Matjan” u 19:00 sati u Crkvi Sv. Duha.

28. decembra je rezervisan za one najslađe i najmlađe, u 10:00 satikada će se ispred glavnih gradskih vrata održati dječiji novogodišnji bazar, gdje će učenici vrtića i škola Kotora predstaviti radove koje su pripremali sa svojim vaspitačima i nastavnicima. U slučaju kiše, lokacija za bazar biće SC Kamelija.

Istog dana u Crkvi Sv. Duha u 20:00 sati koncertom, koji se ne smije propustiti, će se predstaviti kvartet Lords of the Strings.

Od Božića do Božića

29. decembra nastavljamo jutarnjim novogodišnjim bazarom rukotvorina na Rivi u 10:00 sati. Velika novogodišnja tombola organizovaće se istog dana ispred gradske kafane,, “Dojmi” u 11 sati, a organizatori su obezbijedili velike i vrijedne nagrade za sve naše vjerne tombolaše. U slučaju vremenskih neprilika za oba događaja domaćin će biti SC Kamelija.

U večernjim satima, na Pjaci od Muzeja od 20:00 sati uz poznate tonove hitove “Anđele moj” i “Aj ća volin’ te” zabavljaće nas fantastična klapa Kampanel. Alternativna lokacija u slučaju loših vremenskih uslova za klapu Kampanel biće JU Kulturni Centar “Nikola Đurković” u istom terminu.

Dan uoči Nove Godine, mi Djeda Mraza dočekujemo ranije!

Centralni događaj i velika radost za najmlađu publiku svakako je doček dječije Nove Godine, koji će biti organizovan 30. decembra sa početkom u 16:00 sati na Trgu od Oružja.

Djed Mraz i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja, i veliku žurku, koja se nikako ne smije propustiti. U okviru dočeka za najmlađe predstaviće se hor učenika muzičke škole „Vida Matjan“ i ono što će posebno uveseliti našu najmiliju publiku je interaktivna predstava pod nazivom „Volimo se-ovo je godina ljubavi“. Kao i svake godine, nezaobilazan je dio gdje će naš dragi Djed Mraz podijeliti novgododišnje paketiće svoj djeci koja budu toga dana sa nama, na glavnom gradskom trgu.

Za mališane koja zbog narušenog zdravlja neće prisustvovati dočeku, organizovaće se dodjela paketića u 12:00 sati na dječijem odjeljenju Opšte bolnice Kotor, kao nastavak akcije “Bajka za nazdravlje” koja je otpočela 2015. godine u sklopu projekta Od Božića do Božića.

Dan pred dolazak Nove 2019. završavamo sa manifestacijom pod nazivom “Kotor grad dobre muzike” gdje će publiku zabavljati Who See, Niggor & Jelena Kaženegra.

Okićen Kotor 2018. foto Boka News

Početak Nove Godine obilježićemo na jedan interesantan način 3. januara 2019. pod nazivom “Doživjeti stotu” gdje ćemo našim posebno dragim prijateljima iz JU Dom starih Grabovac iz Risna organizovati specijalni muzički program i novogodišnju tombolu sa raznovrsnim nagradama.

4. januara pozivamo vas na Božićni koncert Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ koji će se održati u Crkvi Sv. Nikole sa početkom u 18:00 sati.

Novogodišnja priča 2019. nastavlja započetu 2018. koja tangira sve kotorane,te ovom prilikom pozivamo sugrađane i goste da događaj 05. januara u 20:00 sati posjete u što većem broju. Humanitarno veče posvećeno je svim kotorskim oriđinalima, a sav prihod od prodaje kobasica i kuvanog vina biće namjenjen kupovini novih instrumenata Gradskoj muzici Kotora.

Jutra 06. januara još jedanput smo domaćini sa priganicama u 10:00 sati ispred glavnih gradskih vrata.

Šestu organizaciju projekta od Božića do Božića završavamo 08. januara uz gastro specijalitete kotorskih domaćica na Papaladi ala Maka.

Trg od Oružja u 18:00 sati neka bude vaš izbor za ovaj datum, a za dobar štimung pobrinuće se sjajni “Goodbye Windows”.

Veliku zahvalnost za podršku, bez koje ovaj projekat ne bi mogao biti ovako uspiješan, dugujemo na prvom mjestu Luštici Bay koja već tradicionalno pomaže projekat od Božića do Božića. Takođe, zahvaljujemo se za podršku i infrastrukturnu pomoć Komunalnom DOO Kotor, La mia Casa iz Podgorice, i našim kolegama po entuzijazmu Ocean Lava Montenegro.

Sa posvećenošću onome što je najvažnije u životu, a to je usrećiti sebe i sebi drage ljude, uz mnogo lijepih želja i uspješnu predstojeću godinu, NVU „Karampana“ sa TO Kotor pozivaju Vas da svojim prisustvom uveličate i medijski ispratite sve naše novogodišnje događaje.

Novogodišnja čarolija može da počne!

Najčitanije