31.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Počela sa radom brodska linija Budva – Dubrovnik

Foto MINA

Međunarodna pomorska linija Budva – Dubrovnik, koja je danas počela da radi, rasteretiće drumski saobraćaj i doprinijeti razvoju turizma, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović.

On je kazao da je najavio u januaru pokretanje linije, a da mnogi nijesu mislili da će se desiti.

“Danas smo to realizovali. Zahvalio bih se na izvanrednom radu kolegama iz Ministarstva, kao i Morskom dobru”, kazao je Radulović.

Prevoz na ovoj liniji vršiće se dva puta dnevno brodom “Antonija” agencije Kompas.

Radulović je ocijenio da će se rasteretiti drumski saobraćaj između Herceg Novog i Dubrovnika i doprinijeti razvoju turizma u Budvi.

“Vlada je fokusirana na infrastrukturne projekte. Imamo i pokretanje brodske linije Bar – Ankona 9. jula, tender za izgradnju mosta na Šćepan Polju, kao i željezničku stanicu sa Srbijom”, naveo je Radulović.

On je rekao da je to dokaz da idemo u tom pravcu.

Foto MINA

Direktor Morskog dobra, Mladen Mikijelj, kazao je da mu je zadovoljstvo što će brodom spojiti dva divna grada na jadranskoj obali.

“Ovo je sjajna ideja koja je krenula u januaru. Da bi se realizovala morali smo vratiti Luku Budva građanima. To smo uradili za nekih mjesec i saopštili smo građanima da će građani imati komunalne vezove i da će krenuti ova pomorska linija”, rekao je Mikijelj.

On je naveo da Luka Budva ne izgleda kao prije mjesec i da je urađen sjajan posao.

“Zajedničkim radom ovakvi projekti su mogući”, ocijenio je Mikijelj.

Izvršni direktor kompanije Kompas, Bojan Aljinović, kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što su tu i da je ovaj projekat početak.

“Zahvalio bih se svima koji su radili na ovom ambicioznom projektu. Kompas je bio inicijator ovog projekta, jednim dijelom, i nadam se da će nastaviti”, naveo je Aljinović.

On je podsjetio da je karta u jednom pravcu 55 EUR, a dvosmjerno 69 EUR, kao i da postoji popust za djecu.

Brod Antonija je putnički brod izgrađen 2002. godine, koji plovi pod hrvatskom zastavom.

Katamaran je dug 32 metra i širok devet metara, sa kapacitetom od 242 putnika.

Najčitanije