33 C
Kotor

Slušaj online radio

Odbor direktora Instituta Igalo: Podržati izradu Plana spašavanja

Institut Igalo Ljilja Nikezić
Institut Igalo – foto Ljilja Nikezić

Osvrćući se na saopštenje manjinskog akcionara Instituta Igalo,  »Vile Oliva«, koje je juče objavljeno u medijima, članovi Odbora direktora Instituta, koji predstavljaju  državni kapital, smatraju za potrebnim da izjave sledeće:

Kao što je poznato široj javnosti, Institut Igalo se već duži vremenski period nalazi na samoj ivici opstanka, očekajući od vlasnika kapitala pomoć u rješavanju nagomilanih problema. Tim prije smatramo da je inicijativa većinskog vlasnika  da pronađe način spašavanja, a zatim i  namjera da se izradi Plan spašavanja, potez koji treba cijeniti i podržati, jer je većinski vlasnik time pokazao jasnu namjeru da održi i konsoliduje ovo preduzeće.

Smatramo da u ovom potezu većinskog vlasnika nema nikakvih nezakonitih radnji, iz razloga što Platforma ne predstavlja Plan spašavanja, već smjernice i korake koje je potrebno preduzeti kako bi se pripremio Plan spašavanja koji će usvajati Odbor direktora i Skupština akcionara Instituta, a što je u skladu sa važećom zakonskom regulativom i Statutom preduzeća.  Sigurni smo da bi Odbor direktora na isti način podržao istu ili sličnu inicijativu da je došla od strane manjinskog akcionara.

Odbor direktora je u periodu od kada radi u ovom sastavu konstruktivno i jednoglasno donosio odluke koje se odnose na tekuće poslovanje, između ostalih i odluke koje se odnose na individualizaciju odgovornosti, kako zaposlenih tako i spoljnih saradnika za koje postoji sumnja da nisu radili u interesu Instituta, kao i  uvođenje novih  kontrolnih organa koji će doprinijeti unapređenju poslovanja Instituta.

Članovi Odbora direktora Instituta Igalo, koji u Odboru direktora predstavljaju državni kapital, pozivaju i državne organe i manjinske akcionare da  podrže sve radnje i aktivnosti koje za cilj imaju  spašavanje i nastavak rada Instituta Igalo, na način koji će ga uvesti u  »novo zlatno doba«.

Članovi Odbora direktora Instituta Igalo a.d.

Predrag Dragojlović-Predsjednik

Pavle Obradović

Goran Čabarkapa

Najčitanije