18.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana manifestacija “Njeguška trpeza”

Održana manifestacija “Njeguška trpeza”
Njeguška trpeza – foto Cetinjskilist.com

Tradicionalna manifestacija “Njeguška trpeza”, uz bogatu ponudu domaćih specijaliteta održana je u subotu na Njegušima.

Na seoskom trgu zadovoljni gosti iz Crne Gore, ali i drugih zemalja uživali su u besplatnoj degustaciji njeguških specijaliteta. Domaćini su pripremili bogatu tradicionalnu trpezu sa pršutom, sirom, … uz domaću rakiju i vino, na opšte zadovoljstvo svih prisutnih.

Direktor Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Nikola Jablan zadovoljan je posjetom, kao i gastronomskom ponudom i kulturno zabavnim programom koji su pripremili. Istakao je odličnu saradnju koju imaju sa “Udruženjem proizvođača njeguških specijaliteta”.

Uz sjajnu gastronomsku ponudu prisutni su uživali i u kulturno-zabavnom programu u okviru kojeg su nastupili: KUD „Njegoš”, guslar Rajko Radović, Tanja Šeter i Dejan Škuletić sa bendom, kao i recitatorka Milica Radović.

Zahvalnice za učešće u akciji “Biramo najuređenije dvorište na Njegušima za 2024. godinu” dobili su: Božović Ivan, Stanka Petrović Njegoš, Milica Popović i Restoran ”Njeguška sijela”.

Manifestacija je dio programa “Njeguško kulturno ljeto” i održava se 19. put. Organizatori su Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice i „Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta“.

Najčitanije