24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Održano Risansko veče

Kruna turističke sezone u Risnu, manifestacija Risansko veče održana je sinoć uz koncert Vis Tetre i fenomenalni nastup Dženana Lončarevića.Predstavnici MZ Risan prije koncerta uručili su zahvalnice zlatnim sponzorima koji su podržali pomenutu manifestaciju.

Sekretarka MZ Risan Adrijana Petričević podsjetila je na prvo održano Risansko veče koje je svoje prvo izdanje imalo je 1988 godine.

“Ovo je 35. izdanje koje je okupilo naše lokalno stanovništvo, turiste iz Risna kao i turiste iz okolnih gradova. Manifestacije sa iz godinu u godinu širila i od jednog znatno manjeg koncepta u kome je učestvovalo par lokala sa našom MZ, sad imamo jednu ozbiljnu manifestaciju i velike koncerte sa ozbiljnim muzičkim imenima”, kazala je ona i poručila da bez podrške Turističke organizacije grada Kotora ništa ne bi uspjeli.

Prema riječima Emilije Radulović predstavnice Turističke organizacije Kotora i mještanke Risna koncept same manifestacije se mijenjao sa godinama. Kako je istakla, MZ Risna jedna je od najistaknutijih na području opštine Kotor.

“U početku je to bila pučka gastro manifestacija, sad je to manifestacija više turističkog karaktera i slobodno mogu reći da je ovaj događaj sinonim Risna, koji se ističe po entuzijazmu, radu, upornosti, kreativnosti i prije svega po ambiciji i želji da se mijenja i postaje bolji. Želim da pohvalim predstavnike MZ Risan koji se trude da i ova, a i ostale manifestacije u Risnu budu u punom kvalitetu i sjaju”, rekla je ona.

Risansko veče

Kako je naveo direktor TO Kotora Jovan Ristić Risan živi više nego ikada, on je podsjetio na nedavno održanu Rimsku noć i najavio još zanimljivih dešavanja do kraja sezone.

“Risan će iz godine u godinu samo da raste, pred nama je otvaranje sjajnog hotela Mövenpick koji je jedan o sponzora ove večeri. Vjerujem da će Risan vrlo brzo postati mjesto u koje se dolazi i radi zabave i ljetovanja”, kazao je Ristić.

On ne napomenuo da slijedi vrijeme nezaobilaznih karnevala, po čemu je Kotor prepoznat i najavio brojne koncerte i dešavanja koji će upotpuniti turističku ponudu grada Kotora.

“U susret nam ide 22. Internacionalni ljetnji kotorski Karneval, kada će nastupiti Goran Karan, Cubalcanica i naravno sjajna grupa Polkaholika. Pored nekoliko manjih tradicionalnih manifestacija nezaobilazna je svakako i Svi na Crkvice i naravno 24. avgusta nešto što svi željno isčekujemo tradicionalna manifestacija Bokeljska noć, u čijem će muzičkom programu nastupiti Danijela Martinović”, poručio je Ristić.

Risansko veče

Pored brojnih manifestacija koje su autentične za ljetnji period u Kotoru, prilagođenim svačijem ukusu i uzrastu, za kraj sezone, za svo lokalno stanovništvo, goste i posjetioce Kotora nastupiće Bajaga sa svojim bendom I time proslaviti 40. godina karijere.

Mještani Risna nisu krili oduševljenje, što zbog dobre sezone što zbog Risanske večeri.Mladi Risnjanin kazao je da se obradovao koncertu Dženana Lončarevića i da se odlično provodi. Turistkinja iz Novog Sada već drugu godinu dolazi da ljetuje u Risan.

“Mnogo je lijepo ovdje, pogotovo ova Risanska veče, radujem se što je ovo dešavanja baš ovdje u centru a ne u nekom drugom većem gradu”, rekla je ona.

Organizator manifestacije je Mjesna zajednica Risan.

Najčitanije