16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Okonačna talačka kriza u Hamburgu

Talačka kriza u Hamburgu još traje, dijete je fizički dobro
Foto: Fabian Bimmer / Reuters

Zgrade terminala zračne luke u Hamburgu i nekoliko zrakoplova evakuirani su sinoć nakon što se naoružani muškarac s djetetom u automobilu dovezao na pistu, rekla je glasnogovornica zračne luke za dpa. Prema saveznoj policiji, naoružani muškarac je svojim vozilom probio aerodromsku ogradu oko 20 sati i dovezao se na stajalište zračne luke. Imao je pištolj i dvaput je pucao u zrak.

Od tada su trajali pregovori, a policija je oko 14:40 objavila da se muškarac predao te su ga odveli specijalci. Djevojčica koja je bila s njim nije ozlijeđena, objavila je policija. Kako javlja BBC, vlasti vjeruju da je situacija uključivala spor oko skrbništva nad djetetom te da se muškarac nije slagao s nekim odlukama vlasti u vezi s dogovorom o skrbništvu te je želio otputovati u Tursku s djetetom.

Policija: Letovi će krenuti što je prije moguće

Policija Hamburga objavila je kako je policijska akcija završila te kako su u tijeku pripreme za uspostavljanje redovnog funkcioniranja aerodroma što je prije moguće.

“Radimo u koordinaciji sa snagama sigurnosti na aerodromu, koje će procijeniti kad prilazne ceste i terminali mogu biti ponovo otvoreni”, objavila je policija.

Najčitanije