24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Omladina uči omladinu: volonterizmom do svoje karijere”

Naša akcija

Mladi NVO Naša akcija iz Kotora u saradnji sa Sekreterijatom za društvene djelatnosti opstine Tivat organizovali su sinoć u Multimedijalnoj sali opstine radionicu na temu “Omladina uči omladinu: volonterizmom do svoje karijere”.

Aktivni mladi iz Kotora, Cetinja i Podgorice imali su priliku da prenesu svoja znanja i iskustva na članove novoformiranog Omladiskog tima Tivat.  Aktivnost se realizuje kao jedna od mjera Lokalnog akcionog plana za mlade Tivat, a podrzana je od strane European Endowment for democracy kroz program “Life skills”, tj. Zivotne vještine.  Radionicu je otvorio Aleksandar Dakovic, Samostalni savjetnik za prevenciju bolesti zavisnosti iz Sekreterijata za drustvene djelatnosti i izvrsni direktor NVO Naša akcija Dejan Besovic. Nakon prezentacija usledila je diskusija o fizickom i psihickom zdravlju mladih koje poboljsava volonterizam, o potrebi kvalitetnog provodjenja slobodnog vremena i o planovima koje opstina Tivat ima o pravilnom razvoju omladinske politike na lokalnom nivou.

U narednom periodu NVO Naša akcija planira radionice na temu karijernog savjetovanja, pisanja CV i motivacionih pisama za mlade Tivta,  kao i radionice i aktivnosti koje se ticu ekologije kroz projekat “Mladi za cist Jadran” i IPA projekat “YOUth drive” koje NVO Naša akcija sprovodi u Boki.

Najčitanije