18.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Omladinski servis Kotor učesnik Drugog festivala mentalnog zdravlja

Omladinski servis Kotor učesnik Drugog festivala mentalnog zdravlja
Festival mentalnog zdravlja

Omladinski servis Kotor je učesnik Drugog festivala mentalnog zdravlja koji Institut za javno zdravlje organizuje u saradnji sa Klinickim centrom Crne Gore.

U periodu od 10. do 20. oktobra biće organizovane tri aktivnosti za mlade u Omladinskom servisu Kotor.

Prva aktivnost predstavlja interaktivnu filmsku projekciju pod nazivom “Mentalno zdravlje – odnos prema prošlosti, sadašnjosti i budućnosti iz ugla Džokera” koja će se održati u Omladinskom servisu u petak, 11. oktobra sa početkom u 18 časova. Predavanje sa diskusijom “Uticaj ekonomske krize na mentalno zdravlje” biće održano u utorak,15. oktobra u 19 časova, dok je radionica za mlade “Razvojne promjene i mentalno zdravlje – kako se suočiti sa životnim preprekama” predviđena za petak, 18. oktobar sa početkom u 18.30 časova. Aktivnosti će voditi MSc Psihologije, Aleksandra Terek, dok će predavanje o uticaju ekonomske krize održati zajedno sa BSc Ekonomije Neđeljkom Radonjić.

Svi zainteresovani mladi mogu prijaviti učešće u ovim aktivnostima, putem mejl adrese: omladinskiserviskotor@gmail.com .

Festival mentalnog zdravlja u Crnoj Gori organizovan je prvi put 2023. godine, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine. Ovogodišnja tema ispituje povezanost mentalnog zdravlja sa promjenama u društvu.

Najčitanije