17 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština H. Novi: Nakon 50 godina rekonstruisan put Sušćepan-Ratiševina

Opština H. Novi: Nakon 50 godina rekonstruisan put Sušćepan-Ratiševina
Rekonstrukcija puta – foto OHN

Asfaltiranje dionice puta od Sušćepana do Ratiševine, u dužini od 1,1 km i prosječne širine 5,5 metara, završeno je na zadovoljstvo mještana ovih prigradskih naselja i Mojdeža, ali i svih građana koji koriste ovu frekventnu dionicu na čiju se rekonstrukciju čekalo pet decenija.

Povodom završetka radova juče su na raskrsnici od Sušćepana do Ratiševine mještani dočekali predsjednika Opštine Herceg Novi, Stevana Katića i saradnike – sekretara za prostorno planiranje i izgradnju Vladislava Velaša, sekretara za komunalne djelatnosti Vasilija Seferovića, direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada, Aleksandra Kovačevića i saradnike.

Kako je istakao predsjednik Katić, Mojdež, Ratiševina i Sušćepan postaju prava prigradska naselja jer je u poslednje vrijeme uložen značajan iznos sredstava iz budžeta Opštine – samo u ovaj projekat nešto više od 300 000 eura, a uz radove na asfaltiranju, put je proširen, izgrađeni potporni zidovi i nova rasvjeta.

Rekonstrukcija puta – foto OHN

“U ovoj fazi radova asfaltirano je 1,1 km puta, od raskrsnice za Drenovik do Ratiševine, a asfaltiran je i jedan krak ka Sušćepanu. Nakon prve faze postavljanja kanalizacije za Sušćepan, drago nam je da su radovi kompletirani i da ljudi do svojih kuća konačno mogu doći kvalitetnim putem. Nije bilo lako ući u ovaj posao imajući u vidu konfiguraciju terena, zbog čega se pedeset godina izbjegavao ulazak u realizaciju veoma zahtjevnog projekta. Mi smo smogli snage i drago mi je što danas svjedočimo uspješno obavljenom poslu”, kazao je predsjednik Katić.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu se očekuju i radovi na izgradnji puta i spajanju dva naselja, od Drenovika ka Servinsoj zoni, u dužini od oko 600 metara (preostalo probijanje još oko 200 metara).

“Na taj način ćemo rasteretiti Mojdeški put, kao i onaj koji je išao pored zelenih zgrada, a odluka o utvrđivanju lokacije za postavljanje odnosno gradnju objekta od opšteg interesa za ovaj put naći će se već na narednoj sjednici lokalnog parlamenta, 6. septembra”, informisao je predsjednik Katić.

Predsjednica MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin, Zorica Mijajlović podsjetila je da je ova dionica puta probijena 60-ih godina prošlog vijeka, a do kraja 70-ih godina je bio samo makadam. Tada asfaltiran put su mještani u više navrata “krpili”, kako ističe Mijajlović, i tako sve do kraja 2023. godine.

Najčitanije