17 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg Novi uručila poklone za 352 đaka prvaka

Opština Herceg Novi uručila poklone za 352 đaka prvaka
OS Daso Pavicic

Školsko zvonce označilo je početak nastavne godine u svim školama i vrtićima, a u hercegnovskim vaspitno obrazovnim ustanovama prvi put je sjelo u klupe 352 đaka prvaka.

Opština Herceg Novi je za njih i ove godine pripremila poklone – školski pribor, pernice i Bokeške bojanke, a za sve đake putnike, obezbijeđen je besplatan prevoz.

OŠ Ilija Kišić, u kojoj su 34 prvačića, juče su posjetili predsjednik Opštine, Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

„Svima želim srećan početak školske godine. Posebno čestitam đacima prvacima koji prvi put ulaze u školske klupe i počinju da stiču nova znanja, kao i njihovim učiteljima koji će napraviti dobre i uzorne đake danas, a u budućnosti dobre ljude. Od njihovog uticaja na djecu od samog početka, zavisi i njihov dalji razvoj u kvalitetne ljude“, istakao je između ostalog predsjednik Katić.

Prvačićima je dobrodošlicu poželjela i direkorica škole, Jelena Lučić.

„Danas postajete pravi đaci. Želim da vaše školovanje bude divno putovanje u svijet znanja, ljubavi i prijateljstva. Svi smo tu, uz vaše roditelje, da vas podržimo“, istakla je Lučić.

U najbrojnijoj školi u Herceg Novom – OŠ „Dašo Pavičić“ upisana su 164 prvačića, a sa njima i roditeljima jutros su bili predsjednik SOHN, Ivan Otović, potpredsjednik Opštine HN, Miloš Konjević i potpredsjednica SOHN, Dragana Stanišić.

Potpredsjednica Stanišić je istakla da su prvi školski dani svake godine i za grad svečani dani – jer Herceg Novi dobija nove školarce, novu generaciju na koju smo ponosni i koja će nas radovati novi uspjesima i rezultatima.

OS Daso Pavicic

„Znam da ćete sigurno biti vrijedni i marljivi, znam i da ste željni znanja i upoznavanja novihi drugara. Upravo zbog toga, škole su prava mala carstva u kojima se družite, radujete, putujete i postajete obrazovani. Želim vam svima puno zdravlja i bezbrižne školske dane, uspjeh u školi, sportu, muzici, u čemu god se budete pronašli. Vi ste naša snaga i radost“, naglasila je Stanišić, uz poruku roditeljima da će biti ponosni svjedoci budućih uspjeha novskih mališana i da će sa divljenjem gledati kako na krilima znanja lete i rastu nove generacije.

Prema riječima direktorice Bosiljke Perunović, škola jeste mjesto gdje se stiču znanja i vještine, ali i mjesto gdje se razvijaju vrijednosti samopouzdanja i radne navike.
„Roditeljima se ovim putem zahvaljujem na povjerenju koje ste nam ukazali. Znajte da je naša škola mjesto gdje su svi dobrodošli, ovo je mjesto koje poštuje različitosti, gdje se svako dijete podstiče da razvija svoje talente i potencijale“, kazala je Perunović i dodala da je cilj da djeca budu uspješna, srećna i da postanu dobri ljudi.

U OŠ „Milan Vuković“ upisano je 78 prvaka od čega je šest na Podima, a njih su jutros pozdravili pomoćnik sekretara za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Mitar Kisjelica i predstavnica Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, Olga Pejović.

Najčitanije