29.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisali ugovore o pružanju usluga rizortu Portonovi

Portonovi Marina

Opština Herceg Novi i preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas su potpisali ugovore sa kompanijama „Azmont Investments“ i “Portonovi Marina Management Company” o pružanju usluga zaštite od požara i vodosnabdijevanja prestižnog rizorta u Kumboru.

Ugovorom čiji je potpisnik u ime Opštine predsjednik Stevan Katić, za „Azmont Investments“ izvršni direktor Rašad Alijev, a za „Portonovi Marina Management Company”  izvršni direktor Nikola Banović, definisana je saradnja u pogledu zaštite od požara u marini-luci nautičkog turizma u okviru rizorta Portonovi.

Ugovorne strane su se usaglasile da će preduzeti zajedničke napore u cilju poboljšanja zaštite od požara, čime je riješeno pitanje od velikog značaja za početak operacija u marini. Opštinska Služba zaštite i spašavanja će obezbijediti prisutnost svojih vatrogasaca sa odgovarajućim sredstvima i opremom, u skladu sa Ugovorom.

Potpisivanje ugovora za Portonovi

Ugovor o pružanju usluga vodosnabdijevanja za rizort Portonovi potpisala je u ime preduzeća „Vodovod i kanalizacija Herceg Novi“ direktorica Olivera Doklestić. Ovim aktom definisani su uslovi pružanja usluga vodosnabdijevanja i priključenja korisnika rizorta na vodovodnu mrežu.

„Danas potpisani ugovori rezultat su realizacije dogovora iz prethodnog perioda i dobar put u nastavak saradnje sa „Azmontom“ i rizortom Portonovi“, kazao je nakon potpisivanja predsjednik Opštine Stevan Katić. Pozdravljajući izvršnog direktora kompanije „Azmont Investments“ Rašada Alijeva i njegove saradnike, Katić je poručio da je otvaranje kompleksa Portonovi od izuzetnog značaja za grad, te da je rješavanje svih otvorenih pitanja zajednički interes.

Alijev se zahvalio na prijemu i izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o pružanju usluga. On je istakao da je prva faza izgradnje Portonovog završena i da će kompleks biti otvoren ovog ljeta, zbog čega im je važna puna podrška u rješavanju pitanja koja su u nadležnosti lokalne uprave.

Dogovoreno je da će Opština i „Azmont“ u narednom periodu zajednički definisati dalje korake saradnje i modele regulisanja međusobnih odnosa, a sve u cilju ispunjavanja svih preduslova za uspješan rad rizorta Portonovi.

Najčitanije