21.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor na godišnjoj skupštini Mreže duginih gradova

Opština Kotor na godišnjoj skupštini Mreže duginih gradova
Rainbow Cities. Helsingissä 26.9. 2024. Kimmo Brandt/Compic

Predstavnice Opštine Kotor učestvovale su na plenarnoj godišnjoj skupštini Mreže duginih gradova koja je održana 26. i 27. septembra u Helsinkiju.

Godišnja skupština Mreže koja od ove godine broji 54 grada, okuplja predstavnike/ce članova, koja za svoje glavne ciljeve ima povećanje vidljivosti LGBTIQ osoba, razmjenu iskustava, stručnosti, materijala i dobrih praksi, zajedničke akcije i razvoj projekata na međunarodnom nivou između dva ili više gradova članova, kao i donošenje odluka važnih za funkcionisanje Mreže.

Takođe, godišnje okupljanje ispunjeno je različitim sadržajima poput radionica, diskusija, razmjene iskustava, kao i nastupa reprezentativnih govornika/ca.

Ovogodišnji domaćini su se potrudili da događaj protekne u najboljem redu uz profesionalnu organizaciju i mnoge sadržaje tokom i van zvaničnog programa Skupštine.

Podsjećanja radi, Opština Kotor je članica Mreže duginih gradova (Rainbow Cities Network) od 2020. godine, a prethodne godine se pokazala kao domaćin sličnog događaja u okviru projekta “Rainbow Cities in Action – Policy Guidelines for Municipalities”.

Najčitanije