20 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor podržala preduzetnice sa 30.000 eura

Opština Kotor podržala preduzetnice sa 30.000 eura
Foto Opština Kotor

Sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj, Suzana Radulović je u ime Opštine Kotor zaključila ugovore o međusobnim pravima i obavezama sa preduzetnicama čiji biznis planovi su ostvarili pravo na finansijsku podršku shodno Odluci o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2024. godinu. U pitanju su bespovratna sredstva koja Opština Kotor već petu godinu zaredom planira kroz posebnu budžetsku liniju.

Ove godine, Opština je podržala ukupno 8 preduzetnica, među kojima su: jedna preduzetnica koja je tek registrovala biznis,  pet preduzetnica koje započinju svoj biznis (čiji biznis nije stariji od godinu dana) i dvije preduzetnice koje razvijaju svoje biznise.
Ukupan iznos dodjeljenih sredstava je 30.000 eura.

Preduzetnice je pozdravio i čestitao im predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić. Poželio im je uspjeh u daljem radu i istakao važnost razvoja ženskog preduzetništva za socio-ekonomski razvoj opštine.

Preduzetnice su imale priliku iznijeti izazove i probleme sa kojima se susreću u realizaciji svojih poslovnih poduhvata.

Najčitanije