17 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor stvara uslove za unapređenje vodovodne i saobraćajne infrastrukture na području Platamuna i Trstena

Opština Kotor stvara uslove za unapređenje vodovodne i saobraćajne infrastrukture na području Platamuna i Trstena
Foto Opština Kotor

Shodno Memorandumu o regulisanju međusobnih odnosa i saradnji, koji su danas potpisale Opština Kotor i kompanija „K.P.M. Limited“ iz Podgorice, stvoreni su preduslovi za izgradnju saobraćajne i vodovodne infrastrukture na području Platamuna i Trstena u Grblju.

Kompanija „K.P.M. Limited“, shodno memorandumu, pristupiće pripremi građevinskog zemljišta za izgradnju pristupnih puteva do lokacije „Platamuni – Trsteno“ kao i javnih saobraćajnica kroz navedenu lokaciju, zatim izgradnju tranzitno-distributivnog vodovodnog sistema sa priključcima i sistema otpadnih voda sa decentralizovanim postrojenjem za prečišćavanje te atmosferske kanalizacije za navedenu lokaciju.

Međusobni odnosi Opštine Kotor i kompanije „K.P.M. Limited“, u pogledu načina plaćanja naknade za komunalno opremanje lokacije na kojoj će investitor graditi turistički kompleks, biće regulisani posebnom odlukom Skupštine opštine Kotor, uz prethodnu saglasnost Vlade Crne Gore.

Memorandum su potpisali predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i Miloš Krstičević, izvršni direktor kompanije „K.P.M. Limited“.

Najčitanije