17 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor sufinansira obnovu fasada na deset zgrada sa 120 hiljada eura

Opština Kotor sufinansira obnovu fasada na deset zgrada sa 120 hiljada eura
Foto Opština Tivat

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić potpisao je danas sa upravnicima stambenih zgrada Ugovor o sufinansiranju redovnog održavanja spoljnih djelova zgrade, kojim će lokalna samouprava do 50 posto ukupne prihvaćene predračunske vrijednosti radova učestvovati u obnovi fasada.

Uslove Javnog konkursa za sufinansiranje redovnog održavanja spoljnjih djelova zgrada na teritoriji opštine Kotor, kojeg je raspisao Sekretarijat za urbanizam, stanovanje i uređenje prostora, zadovoljilo je deset stambenih zgrada, dvije iz Njegoševe ulice, četiri sa područja mjesne zajednice Dobrota I te isto toliko sa Svetog Stasija. Opština Kotor za renoviranje fasada izdvojiće 120 hiljada eura.

Pod redovnim održavanjem spoljnih djelova zgrada podrazumijeva se obrada fasadnih površina odgovarajućim fasadnim materijalom, čišćenje i izolacija fasada od kamena, kao i radovi na hidroizolaciji i termoizolaciji krova.

Konačnu listu prioriteta za sufinansiranje redovnog održavanja spoljnih djelova zgrada donijela je Komisija za sprovođenje konkursa koju su činili predsjednik Nikola Mršulja, Jelena Saulačić, Danica Perišić, Gordana Nestorović i Bojan Stanković.

Najčitanije