24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Orkanski udari bure stvorili probleme (foto)

Olujna bura napravila je danas dosta problema u Tivtu, posebno u odvijanju aviosaobraćaja jer su svi letovi preusmjereni ili otkazani.

Orkanski sjeverni vjetar srušio je dvadesetak reklamnih bilborda uz Jadransku magistralu, pogotovo u reonu kotorske raskrnice, a zbog opasnosti od grana koje su se lomile i padale, za šetače danas je zatvoren veliki Gradski park.

Bura foto Boka News

Vjetar je polomio i saobraćajne znake te nekoliko stabala,  a jedno veće stablo bora koje je palo na dio krova dječijeg vrtića u Donjoj Lastvi , ali nije izazvalo veću štetu.

Polomljeni bor kod vrtica u Donjoj Lastvi

Zbog problema na elektromreži, Kotor i Tivat danas su u više navrata bili bez napajanja električnom energijom.

Bura foto Boka News

Orkanska bura je stvarala probleme i u pomorskom sobraćaju, trajekti između Lepetana i Kamenara su otežano sobraćali.

Kotor: Odloženo otvaranje Karnevalskih fešti

Dežurni broj putem kojeg građani mogu prijaviti probleme uslijed olujnug vjetra je: 067 023 909, saopšteno je iz Opštine Kotor.

Otvaranje Karnevalskih fešti se zbog vremenskih prilika i nestanka struje odlaže se za sutra nedjelja 24. februar u 11 sati na Trgu od oružja.

Bura foto Boka News

Mitrović: Bura će oslabiti u nedjelju

Orkanski vjetar koji je pogodio Crnu Goru, u nekim periodima dostizao je udare od preko 100 kilometara na sat, nastaviće da duva i tokom popodnevnih i večernjih sati, a oslabiće tek sutra u drugom dijelu dana, saopštio je direktor Hidrometeorološkog zavoda Luka Mitrović.

„Jak vetar će se nastaviti, posebno tokom popodnevnih sati, tokom noći  i sutra ujutro. Tek sutra popodne oslabiće, ali imaće olujnu jačinu“, rekao je Mitrović za Radio-televiziju Crne Gore.

Ovakva situacija, kako je rekao, onemogućava određene aktivnosti, pa je preporuka svima da „bez prijeke potrebe ne obavljaju određene aktivnosti“ i da prate vremensku situaciju i izvještaje koje saopštava HMZCG.

„Tokom današnjeg dana imamo vremenske prilike koje su najavljene tokom prethodnih dana, dakle izuzetno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar na području cijele Jugoistočne Evrope i Crne Gore koji je donio određene posljedice po pitanju infrastrukture i objekata koji su ugroženi jakim udarima vjetra. Vjetar je imao snagu orkanske jačine, u nekim periodima preko 100 km/h, tako da su nastajale štete“, rekao je Mitrović.

Najčitanije