20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Osnovna škola “Drago Milović” donaciju za muzički kabinet vrijednu tri hiljade eura

Skola donacija / foto Radio Tivat

U cilju unapređenja razvoja i kvaliteta nastave muzičke kulture u Osnovnoj školi “Drago Milović” u Tivtu, NVO Prava autora muzike – AM Crne Gore je na inicijativu predsjednika opštine Tivat Željka Komnenovića, obezbijedila finansijska sredstva za kupovinu novog muzičkog instrumentarijuma za potrebe muzičkog kabineta škole.

U pitanju je cijeli muzički instrumentarij, perkusije, mikrofoni i druga različita sredstva za nastavu koja su tražili iz škole.

Donaciju su ispred PAM-a juče školi uručili predsjednik Upravnog odbora Dejan Božović i istaknuti crnogorski autor Darko Nikčević koji je ujedno i predsjednik Upravnog odbora kolektivne organizacije za zaštitu prava interpretatora. Vrijednost donacije iznosi 3.000 eura, a sredstva su obezbjeđena iz Fonda za razvoj muzičkog stvaralaštva i podsticanje kulturne raznolikosti. Predstavnicima PAM-a tim povodom juče je zahvalnicu uručila v.d,. direktorica OŠ “Drago Milović”, profesorica Bojana Tesla.

Gradonačelnik Komnenović je, kako je saopšteno iz lokalne uprave Tivta,  zahvalio PAM-u na razumijevanju i obezbjeđenim nastavnim sredstvima i pored neizmirenih obaveza po osnovu autorskih prava za održane koncerte na javnim manifestacijama u Tivtu, koje je Opština trebala da izmiri toj NVO u proteklom periodu.

To međutim, ističe se u saopštenju, nije spriječilo aktuelno rukovodstvo Opštine da ostane u dobroj komunikaciji sa rukovodstvom PAM-a čiji je direktor Vasilija Raičević nagovijestio da su oni spremni da pomognu tivatskoj osnovnoj školi oko nabavke nastavnih sredstava, ali i tivatskoj Muzičkoj školi.

Predsjednik Upravnog odbora PAM-a, Dejan Božović je poželio da poklon koji je stigao tivatskoj osnovnoj školi školi bude iskorišten na pravi način i da djeca te instrumente iskoriste i edukativno.

„I da u nekom perspektivnom smislu sazrijevaju i budu izgrađeni da vole muziku i da dobijemo ljude koji će biti profesionalci i ljubitelji i poštovaoci muzike.”- kazao je on.

S obzirom da je u Crnoj Gori Muzička škola Tivat prepoznata po duvačkim smjerovima, planirano je da toj obrazovnoj ustanovi PAM uskoro donira fagot, instrument koji se dugo čeka jer ga nema na tržištu. Njegova vrijednost je nekoliko hiljada eura.

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije