20 C
Kotor

Slušaj online radio

Otpočeli radovi na izgradnji sekundarnog sistema vodosnabdijevanja za Bigovu, Pobrđe, Vranoviće i Lješeviće

Otpočeli radovi na izgradnji sekundarnog sistema vodosnabdijevanja za Bigovu, Pobrđe, Vranoviće i Lješeviće
Foto Opština Kotor

Opština Kotor danas je otpočela sa radovima na izgradnji sekundarnog sistema vodosnabdijevanja za grbaljska sela Bigova, Pobrđe, Vranovići i Lješevići. Ovi radovi realizuju se uporedo  sa izgradnjom primarnog vodovodnog sistema u Donjem Grblju.

Planirana je izgradnja 13 kilometara distributivnog cjevovoda, od čega 3.5 u Bigovi, 2.7 u Lješevićima i 6.8 kilometara u selima Pobrđe i Vranovići. Projektovani sekundarni sistem ujedno je i hidrantska mreža sa podzemnim hidrantima, čime će se omogućiti uslovi za efikasnije vatrogasne intervencije.

Mjesto početka radova posjetili su danas predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja, sa kojima su u Grblju bili glavna administratorka Marina Bjelja, sekretar za investicije Ognjen Vukasović, sekretar imovinsko-pravnih poslova Nebojša Mandić, menadžer Opštine Kotor Ivan Mikijelj, predsjednik Mjesne zajednice Vranovići Žarko Milojko te Đuro Marković, direktor kotorskog vodovodnog preduzeća.

Vrijednost investicije iznosi dva miliona eura, a rok završetka radova je šest mjeseci. Radove izvodi konzorcijum podgoričkih kompanija „Vigoris Ecotech“ i „Ding“. Glavni projekat uradila je kompanija „Iwa Consalt“, dok je revident projektne dokumentacije „Nik-com“.

Najčitanije