18 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvaranje terasa raduje ugostitelje, ali traže nastavak potpora

Ugostitelji DU Foto Željko Tutnjević

Otvaranje terasa ugostiteljskih objekata 1. marta novi je korak u popuštanju mjera koji raduje ugostitelje u cijeloj Hrvatskoj, no izuzetno je bitno zadržati i mjere pomoći sektoru dok god je izložen bilo kakvim restrikcijama, kao i porezno rasterećenje, poručuju iz Nacionalne udruge ugostitelja (NUU).

“Pozitivno je za sve da mjere popuštaju, jer to znači i bolju epidemiološku situaciju u zemlji, a i većina ugostiteljskih objekata ima terase koje može otvoriti, no teško je očekivati da će mnogi i profitirati od toga. Restorani baš ne, jer još nije dovoljno toplo da se vani sjedi i jede, ali kafići bi mogli bolje raditi, iako i njima ostaju na snazi mjere razmaka između stolova te kao ni restorani ne mogu raditi i unutra tj. u punom kapacitetu”, komentira za Hinu potpredsjednik NUU-a Zdravko Karna (zagrebački ugostitelj).

Više detalja o novim mjerama popuštanja i on će kao i ostali doznati u petak, za kada je najavljena njihova objava, no najvažnije je, kako smatra, da se ipak ide u neko otvaranje jer ugostitelji nisu radili puna tri mjeseca tj. od kraja studenoga.

Ugostitelji zbog toga, ali i i manjeg prometa s kavama, pićem i hranom za van, što su jedino mogli raditi zadnjih dva tjedna, pa i očekivano manjeg prometa na terasama, očekuju da se mjere za očuvanje radnih mjesta nastave i dalje, jer, kako kaže Karna, s onim što će zaraditi jednostavno neće moći plaćati i radnike i nabavu i sve druge troškove.

Izvor:Hina

Najčitanije