20 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvaranjem novih tribina obilježeno 100 godina fudbala u Zelenici

Fudbal se u Zelenici igra pun vijek, a ovaj značajan jubilej obilježio je danas Fudbalski klub „Orjen“ otvaranjem nove tribine na terenu kraj Opačice, uz prisustvo brojnih partnera, prijatelja kluba i mještana.

Događaju su prisustvovali predsjednik Opštine Herceg-Novi, Stevan Katić, potpredsjednici Miloš Konjević i Mirko Mustur, direktor Direktorata za sportsku infrastrukturu Ministarstva sporta i mladih Crne Gore, Milan Jančić, konzul Republike Srbije u Herceg-Novom, Mićo Rogović, potpredsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Mojaš Radonjić, uz članove uprave i igrače Fudbalskog kluba „Orjen“.

„Nosilac duge fudbalske tradicije u Zelenici dočekuje svoj jubilej sa uređenim terenom, spreman da dočeka nove generacije fudbalera, trenera, navijača, kao i mještana i gostiju koji su ljubitelji ovog sporta. Projekat postavljanja tribina i uređenja prostorija realizovan je u saradnji sa Ministarstvom sporta, a predstavlja zajedničko ulaganje u vrijednosti koje fudbal donosi – zajedništvo, sportsku strast i zajednički ponos“, kazao je predsjednik Opštine, Stevan Katić.

Kako je naveo, u ovaj projekat uloženo je ukupno oko 50.000 eura, od čega je Opština Herceg-Novi izdvojila oko 20.000 eura.

„Posebno bih istakao da ovaj stadion nije važan samo za Zeleniku, već i za sve stanovnike Herceg-Novog. On je mjesto okupljanja, mjesto gdje se susreću generacije i gdje se formiraju prijateljstva i sportske uspomene“, rekao je Katić i uputio čestitke povodom jubileja: „Čestitam slavljeniku, uz želju da na terenu kraj Opačice stasa još mnogo generacija i da nas „Orjen“ okuplja u decenijama koje dolaze, kako bismo zajedno slavili ljubav prema fudbalu.“

Zelenika stadion Orjena

U ime Fudbalskog kluba „Orjen“ obratio se Ranko Kišić, uputivši riječi zahvalnosti svima koji pomažu rad jednog od najstarijih sportskih kolektiva u gradu, a naročito Ministarstvu i Opštini uz čiju pomoć su uspjeli da urede teren, postave tribinu i srede klupske prostorije kako bi mladi sportisti imali bolje uslove za rad.

„Danas u našem „Orjenu“ trenira i takmiči se preko 150 djece svih takmičarskih uzrasta, čime se sa razlogom ponosimo. Moram danas pomenuti sve bivše članove kluba, kao i aktivne članove, Opštinu Herceg-Novi, Ministarstvo sporta i mladih i Mjesnu zajednicu Zelenika, uz posebnu zahvalnost što su  ugradili sebe u sportsku tradiciju Zelenike i Crne Gore, a sve radi bolje perspektive naše omladine“, istakao je Kišić.

Kako je rekao, kroz klub je tokom proteklih decenija prošlo mnogo generacija koje su svojom igrom obilježile njegovu istoriju, a među njima su igrači iz Zelenike, Boke, ali i cijele nekadašnje Jugoslavije.

Kišić je ocijenio da je ulaganje u sportske objekte višestruko značajno – kako za stvaranje boljih uslova za rad mladih sportista, tako i za razvoj sportskog turizma.

„Ulaganjem u sport i sportsku  infrastrukturu stvaramo uslove da imamo zdravu omladinu i  širimo našu turističku ponudu kroz sportski turizam. Tako bismo uskoro i mi mogli biti konkurencija većim gradovima i klubovima i postati zimski centar za pripreme sportista, kako bi naša turistička privreda radila i u zimskom periodu. U takvim projektima vidimo našu Zeleniku, jer samo tako, spajanjem lijepog i korisnog možemo ići naprijed“, poručio je Kišić.

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Mojaš Radonjić uručio je ovom prilikom predsjedniku FK “Orjen”, Krstu Kilibardi plaketu u čast 100 godina postojanja kluba.

Najčitanije