17 C
Kotor

Slušaj online radio

Perast – U ambijentu spomeničkog naslijeđa i prirodne ljepote publika podržala mlade muzičare

U Perastu nastupili polaznici radionica XV Festivala gudača



U okviru XV Festivala gudača majstorske radionice održali su profesori sa Muzičke akademije Cetinje, Vujadin Krivokapić za violinu i Miša Berkut za violu kao i violončelista i profesor iz Sofije Atanas Krastev.

U crkvi sv. Nikole u Perastu predstavili su se violončelisti – Mina Tomić, Plamena Manolakeva, Marina Jankova, Todor Ivanov , Yoan Yovchev i violistkinje Milena Jovićević i Andjela Vuković.

Festival gudača Perast 2024

Boravak u Perastu protekao je u radnoj atmosferi a rezultat njihovog truda na koncertu je bio očigledan. Publika je podržala mlade muzičare čiji talenat je došao do izražaja u zahtjevnim kompozicijama za violu i violončelo.

Festival gudača i u budućnosti ostaje posvećen afirmaciji mladih nada kroz segment majstorskih radionica za sve profile gudača kao i za koncertne programe i popularisanje klasične muzike. U ambijentu spomeničkog naslijeđa i prirodne ljepote proces stvaranja umjetnosti budi kreativnost i rezultira događajima kao sto je bio još jedan kvalitetan koncert u crkvi sv. Nikole u Perastu.

Festival gudača završava koncertom kamerne muzike koji će se održati 28. avgusta u 20 sati u crkvi sv. Duha u Kotoru.

Najčitanije