24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

„Pijaca domaćih proizvoda u Porto Montenegru“

Četvrta po redu „Pijaca domaćih proizvoda u Porto Montenegru“ priređena je minulog vikenda u istoimenom tivatskom elitnom nautičlkom naselju i marini, u cilju promovisanja crnogorske autohtone gastro ponude.

U subotu i nedjelju na glavnoj promenadi kroz nautičko naselje, od rezidencijalnog kompleksa „Teuta“, vremenu od 17 do 22 sata svi posjetioci Porto Montenegra mogli su probati i kupiti neke od specifičlnih i autentičnih lokalnih prehrambenih proizvoda i pića. Inače, ova edicija „Pijace domaćih proizvoda“ organizovana je s namjerom da tokom nautičkog događama „MYBA Pop-Up Superyacht Show“ koji je završen juče u Porto Montenegru, jahting industrijalci, brokeri i svjetski nautičari uživaju u autentičnom gastro iskustvu Crne Gore.

Posjetioci su mogli da degustiraju autohtone proizvode iz svih krajeva Crne Gore: sušeno kandirano voće i voćne rakije porodice Damjanović, specijalitete Olcinium Oil-a iz Valdanosa koji je predstavio i svoje prvoklasno djevičansko ulje. Med pomiješan sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom decenijama proizvodi porodica Martinović, a domaćica Dragica Mirjačić na svom štandu predstavila proizvode od drenjina: likere, rakije, sirupe bez šećera, bistre sokove, džemove i kompote. Porodica Mugoša pripremila je suve smokve, rakuju, organske sokove i sirup od divljeg nara, tu je bila i bogata ponuda svježeg sezonskog voća i povrća.

Najčitanije