20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotari klub Kotor i Crnogorski olimpijski komitet – počela akcija “Zajedno do Pariza 2024“

Rotari klub Kotor

Rotari klub Kotor i Crnogorski olimpijski komitet pokrenuli su akciju “Zajedno do Pariza 2024”, koja ima za cilj nabavku savremene medicinske opreme za rehabilitaciju sportskih povreda, a koja će biti na raspolaganju svim sportistima iz Crne Gore koji učestvuju na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Tim povodom COK i Rotari klub Kotor započeli su sa nizom donatorskih akcija sa ciljem prikupljanja 80.000 eura za obezbjeđivanje opreme, koju će crnogorski predstavnici koristiti i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Prvo donatorsko veče održano je u petak, 5. maja, u vinariji Šipčanik, kada su Rotari klub Kotor i COK priredili aukciju 28 vina koja su za ovu priliku poklonili:  Konoba “Ćatovića Mlini” Morinj, “Dandur” doo Bar, “Montefino” doo Bar, “4CUG” doo Podgorica, “13.jul Plantaže” doo Podgorica, “Road Rail Company” doo Podgorica, “Compania De Vinos” doo Morinj, “Max Corp” doo Podgorica, Vinarija “Korta Katarina”, Pelješac, Hotel “Maestral” Pržno, Nikša Miljanić iz Tivta, Vojin Vuković, Duško Milinović, Neđeljko Radulović i Mirko Vičević iz Kotora, Miško Rađenović iz Budve, kao i kompanija “SWI Montenegro” doo Tivat koja je za ovu aukciju poklonila flašu škotskog viskija”Mo’oR”.

Rotari klub Kotor

 Prikupljeno je 7.960 eura, a u aukciji su učestvovale uvažene zvanice, između ostalih i brojni bivši i aktivni crnogorski sportisti, sportski radnici i predstavnici saveza i organizacija: Danka Kovinić, Igor Vušurović, Radovan Milinić, Stevan Milošević, Nina Blažić, Miloš Djikanović, Brano Djurović, Aleksandar Ivović, Katarina Bulatović, VPSCG,KSCG, FSCG, “Montimprex” doo Podogorica, “VG eFiskal” doo Bar, “RACC”doo Bar, Rotari klub Budva, Rotari klub Bar, Rotari klub Podgorica, Hotel “Ziya” Podgorica, “Aesthetic & Dental Barović”. “Siks” doo Podogorica, “4CUG” doo Podgorica, “SWI Montenegro” doo Tivat i “Atena Bohor” doo Budva.

Donatorsko veče u Šipčaniku samo je jedna je od aktivnosti u sklopu projekta „Zajedno do Pariza 2024“ u toku čijeg trajanja će biti otvoren žiro račun u NLB banci. Na broj računa 530-25989-34 već pristužu uplate, i svi zainteresovani mogu učestovati u raznim aktivnostima prikupljanja sredstava.

Rotari klub Kotor

Takođe, Rotari klub Kotor i Crnogorski olimpijski komitet iniciraće aukciju sportske opreme, koja je planirana za septembar, po završetku izuzetno izazovnog sportskog ljeta. Naši sportisti doniraće svoje dresove, kapice, rekvizite i ostale djelove opreme, koja će na licitaciji biti na raspolaganju svim ljubiteljima sporta.

Jedna od osnovnih ideja Crnogorskog olimpijskog komiteta je kreiranje što boljih uslova za očuvanje zdravlja i oporavak naših sportista, a Rotari klub Kotor je, prepoznajući važnost obezbjeđivanja kvalitetnih preduslova za naše sportiste kroz nabavku savremene medicinske opreme, pokrenuo projekat „Zajedno do Pariza 2024“, koji predstavlja idealnu  priliku da svi zajedno doprinesemo boljitku sportske zajednice u Crnoj Gori.

U realizaciju projekta “Zajedno do Pariza 2024“ već se uključila Rotari zajednica u Crnoj Gori, brojna preduzeća i pojedinci, te vjerujemo da ćemo postići naš zajednički cilj do juna 2024. godine.

Najčitanije