17 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeo 12. “Big game fishing” – 19 ekipa u borbi za najbolji ulov

Foto: Big game Herceg Novi

Svečanim otvaranjem sinoć je počeo 12. „Big game fishing Herceg Novi 2024“, a ekipe su već jutros isplovile sa Škvera u takmičenje u lovu na sabljarke i tune.

Tokom tri dana za najbolji ulov će se boriti 19 ekipa iz Francuske, Njemačke, Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Ribolovcima je uspješno takmičenje poželio predsjednik Saveza za ribolov na moru Crne Gore, Mladen Rostović.

„Drago mi je da se ovakvo takmičenje nastavlja i traje, nadam se da će tako biti i u narednim godinama. U to ime se zahvaljujem predsjedniku kluba „Big game Herceg Novi“, gospodinu Racu Gardaševiću na trudu koji svake godine uloži. Takmičenje poput ovog ima veliki značaj za naš Herceg Novi koji po tome postaje prepoznat. Molim vas da se takmičite u duhu fer pleja i neka najbolji pobijedi, a ostali neka sačekaju naredni Big game i opet pokušaju“, kazao je Rostović.

Jedan od zaljubljenika u sportski ribolov i Herceg Novi je dr Milan Colić koji je uz Big game od prvog izdanja. Kako je kazao, kada nešto traje dvije, tri godine kaže se da to postaje ozbiljno, a trajati 12 godina je zaista ozbiljna tradicija.

Big game 2024.

„Drago mi je da vidim poznata lica, da se iz godine u godinu družimo i sve više volimo da se viđamo. Mnogi od nas se tokom godine ne viđaju i kada se sretnemo u Novom onda „iskalimo“ ogromnu pozitivnu energiju koja se osjeća i vidi. Kako se kaže zvanično – Interncionalno takmičenje Big game fishing, a ovdje na lokalnom jeziku se kaže „Ulovi u Novi“. Nadam se da ćemo svi imati sreće i uloviti ono što želimo. Raspoloženje će nas služiti, to već vidim, da imamo dobru volju i to se vidi, tako je uvijek na ovom takmičenju“, kazao je dr Colić poželjevši svima uspjeh uz najavu da će naredni 13. Big game donijeti mnogo iznenađenja.

U ime Opštine Herceg Novi takmičenje je otvorio pomoćnik sekretara za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Mitar Kisjelica i učesnicima poželio dobrodošlicu.
„Zahvaljujem se organizatorima, posebno gospodinu Racu Gardaševiću koji je započeo i održava tradiciju ovog takmičenja. Big game fishing obogaćuje naš Herceg Novi i Škver koji je žila kucavica sporta i cijelog grada. To je manifestacija koja doprinosi boljoj turističkoj, sportskoj i gastro ponudi, a nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednim godinama. Učesnicima želim dobar ulov, a ostalima da se dobro druže i zabave u Herceg Novom. Neka najbolji pobijedi“, kazao je Kisjelica.

Foto: Big game Herceg Novi

Za dobru zabavu sinoć je bio zadužen lokalni sastav Trio Mare.

Takmičenje će se odvijati u teritorijalnim vodama Crne Gore, izvan Bokokotorskog zaliva, na oko 12 milja od obale. Ekipe isplovljavaju svakog jutra u 8.00 časova sa Škvera, povratak je planiran oko 18.00 časova, a vaganje ulova je svake večeri u 20.00 časova na Škveru. Svečano proglašenje najboljih je u petak, 6. septembra u 20:00.

Po lijepoj tradiciji u subotu, 7. septembra biti održan i Little game fishing – takmičenje za djecu od 7 do 15 godina.

Organizator 12. Internacionalnog takmičenja Big game fishing je klub „Big game Herceg Novi“, a suorganizatori su Turistička organizacija Herceg Novi i Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore, uz podršku brojnih prijatelja takmičenja.

Foto: Big game Herceg Novi

Najčitanije