19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeo 18. Guitar Art Summer Festival: Karmona i Guerero flamenkom “raspalili“ Trg od muzike

Počeo 18. Guitar Art Summer Festival: Karmona i Guerero flamenkom “raspalili“ Trg od muzike
Počeo 18. Guitar Art Summer Festival

Spektakularnim koncertom za glas i gitaru, u izvođenju španskog flamenko gitariste Hesusa Guerera i pjevačice Albe Karmone, sinoć je otpočeo 18. Guitar Art Summer Festival. Kombinacija latinoameričkog zvuka, flamenka i popularne muzike, ali i renome festivala koji iz godine u godinu održava visok nivo kvaliteta, probudila je veliku zainteresovanost Novljana i gostiju našeg grada.

U okviru tradicionalnog segmenta – Guitar visual art, sinoć je u galeriji Sue Ryder otvorena izložba Novljanina Nikole Ćurčina „Živjeti umjetnost i muziku gitare“. Ista postavka biće pred publikom i u Beogradu na narednom festivalu u čast gitare.

Prije nastupa španskih muzičara, publici su se obratili Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa i predsjednik Opštine Herceg-Novi, Stevan Katić.

Počeo 18. Guitar Art Summer Festival

Popa je istakla veliko zadovoljstvo posjetom „predivnom Herceg Novom, kojeg naša zajednička ljubav prema klasičnoj gitari svakog ljeta pretvara u centar muzike i kulture“. Podsjetila je i da je Evropska unija već godinama ponosan partner ovog festivala, i napomenula da je  naročito ponosna na podršku koju je EU u teškim godinama Covid pandemije pružila ovom i drugim važnim kulturnim programima u Crnoj Gori.

Najčitanije